Installering, konto och
säkerhet ➤

Tillbaka

 • Hur skapar jag ett konto i BlueCall-appen?
  Om du har BlueCall via din arbetsgivare ska du ha fått information om hur du laddar ner appen och skapar ett konto via email eller ert intranät. Där finner du en länk eller en QR kod som du klickar på / scannar vilken i sin tur tar dig till App Store eller Google Play. Ladda ner appen och klicka på ”Skapa nytt konto”. Följ sedan anvisningarna i appen.

  Om du inte har BlueCall via din arbetsgivare kan du bara gå in direkt i App Store eller Google Play för att ladda ner appen och sedan klicka på ”Skapa nytt konto”.

 • Hur får jag min verifieringskod?
  Den får du till din email som du anger vid registreringen av ett nytt konto.

 • Varför frågar ni efter min email?
  Vi frågar efter din email för att du på ett tryggt och enkelt sätt ska kunna komma åt ditt konto igen vid en eventuell återställning. Vi har inte tillgång till din emailadress och den används endast för din skull, så att du ska kunna försäkra dig om att ingen loggar in på ditt konto. Din emailadress kopplas inte heller till ditt användar-ID i appen, du är 100% anonym.

 • Jag har tillgång till Bluecall via min arbetsgivare. Hur länkar jag mitt konto till det företag jag arbetar för?
  Du länkar ditt konto genom att ladda ner appen via länken eller QR-koden som du fått av din arbetsgivare via email eller ert intranät. Om du redan laddat ner appen på egen hand och skapat ett konto kan du bara leta upp informationen från din arbetsgivare där du hittar länken och QR-koden och klicka på / scanna den i efterhand. Du behöver inte ta bort appen för att göra detta, följ bara anvisningarna i appen när du klickat på / scannat länken eller QR-koden.

 • Jag har glömt min lösenkod / lösenord, hur återställer jag det?
  För att återställa ditt lösenord följer du dessa steg:
  1. Klicka först på ”Logga in”.
  2. Skriv in den email du angav vid registreringen av ditt konto och gå vidare.
  3. Appen kommer nu efterfråga din 4-siffriga lösenkod, klicka på på ”Glömt lösenkod?” och fyll i din emailadress igen.
  4. Du kommer nu få ett email med en verifikationskod, fyll i den.
  5. Skapa en ny lösenkod och skriv gärna ner den på ett säkert ställe så att du minns den framöver.

 • Hur kan ni säkerställa att jag är anonym i appen?
  Vi samlar aldrig in eller sparar personuppgifter. Ingen koppling mellan dig och ditt BlueCall-konto (vi kan ej härleda specifikt användarkonto till specifik person), t ex mellan Apple ID och användarkonto, eller email-adress och användarkonto.

 • Är jag anonym gentemot min terapeut?
  Ja. Terapeuterna har aldrig tillgång till personuppgifter till användaren. Terapeuterna antecknar endast i appen. Terapeuterna har endast tillgång till chatthistorik för de användare som har pågående sessioner.

 • Hur ser er säkerhet ut för dataförvaring?
  Vi har stängd access till databasen. Våra system är de enda som kan kommunicera med med databasen, på techspråk heter detta Virtual Private Cloud. Data går ej att att utläsa vid eventuellt  intrång i databasen. All data som är kopplad till användarens konto lagras och hanteras inom EU och enligt de regelverk som reglerar datalagring.

 • Hur länge sparas chatthistorik?
  Vi sparar chatthistoriken (som ej går att härleda till specifik individ) med syfte att kunna tillhandahålla tjänsten till våra användare på bästa sätt. Om du som användare meddelar oss att du vill inaktivera ditt konto raderar vi datan inom 24h.

 • Hur skyddar BlueCall sina användare och hur får BlueCall dem att känna sig trygga i att låta BlueCall hantera deras data?
  När användare/medarbetare laddar ner appen skyddas denne automatiskt av BlueCalls integritetspolicy som finns att läsa och godkänna innan de kommer in i appen. Läs BlueCalls integritetspolicy och om hur vi hanterar användares data här. Medarbetaren är alltid anonym gentemot sin terapeut och gentemot oss på BlueCall. Identifiering sker aldrig i något led. Databehandlare och dataansvarig har inte heller tillgång till persondata. Data behandlas på ett anonymiserat sätt.

 • Hur säkerställer BlueCall att ingen utom medarbetaren själv får tillgång till sin BlueCall-app och sin historik? 
  I appen kan medarbetaren välja att lägga in en 4-siffrig kod som används som låsfunktion. Varje gång appen öppnas på nytt behöver medarbetaren skriva in koden.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.