Matchningsagenten och terapeuter

Tillbaka

 • Hur går matchningsprocessen till?
  Matchningsprocessen är till för att du ska bli matchad med den bästa terapeuten för dig och dina behov. Vår matchningsagent Nicci, som är utbildad terapeut och har många års erfarenhet av kliniskt arbete inom psykologin, kommer att ställa några frågor om ditt mående, vad du önskar att få hjälp med och om du har några preferenser när det kommer till terapeuten i fråga. När hon har all information hon behöver ger hon dig ett förslag på terapeut och du får då möjligheten att besöka dennes profil där du kan läsa mer. Accepterar du matchningen kan du gå vidare och skriva direkt till din nya terapeut i er privata chatt.


 • Är era terapeuter kvalificerade?
  Ja, alla våra terapeuter har minst en kandidat i ett människovårande yrke från högskola, t ex socionom, sjuksköterska, beteendevetare, minst grundutbildning i psykoterapi /steg 1, eller leg psykoterapeuter. Samtliga är även utbildade i samtalsmetoden motiverande samtal, MI.

 • Kan jag byta terapeut om jag inte är nöjd?
  Absolut, det är bara att du hör av dig till Nicci så hjälper hon dig vidare.

 • Är jag anonym i appen och i samtalen med min terapeut?
  Du är alltid 100% anonym i appen och behöver inte ange ditt namn i samtalen med din terapeut om du inte vill.

 • Vad kan jag prata med terapeuten om?
  Du kan prata med din terapeut om precis vad du vill och det du känner att du har behov av att prata om. Våra användare söker sig till BlueCall för att prata om allt från arbetsrelaterade problem till privata och mer personliga utmaningar. Du kan även prata med terapeuten om saker du skulle vilja bli bättre på eller utveckla.

 • Jag mår generellt bra, kan jag prata med en terapeut ändå?
  Givetvis kan du prata med en av våra terapeuter trots att du generellt sett mår bra. Det kan vara skönt att bolla med någon utomstående ibland och du behöver inte alls känna dig nere eller deprimerad för att prata med en terapeut.

 • Jag har ett nytt problem, är min terapeut är kunnig inom det området också eller borde jag byta?
  Börja med att fråga din terapeut om hen är kunnig inom det nya området, om du känner dig bekväm att ställa den frågan själv. Om du inte vill fråga terapeuten direkt kan du fråga Nicci och be henne hjälpa dig vidare. Om terapeuten i fråga är kunnig inom det nya området kan du fortsätta med hen och om inte så ber du Nicci att matcha dig med en ny terapeut.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.