Anyfin erbjuder alla medarbetare gratis terapi

Anyfin är ett företag som med en innovativ lösning hjälper människor till en så bra ekonomi som möjligt. Genom deras smarta app har de skapat nya sätt för användare att hantera sin ekonomi, enkelt och smidigt. Anyfin bryr sig verkligen om sina kunder, men de bryr sig även om sina medarbetare. Tillsammans med BlueCall arbetar de proaktivt med att främja mental hälsa inom organisationen.

Vad har ni för mål när det kommer till era medarbetares psykiska hälsa och mentala välbefinnande?

“Det är viktigt för oss att visa våra anställda att det är helt normalt att vår mentala hälsa inte alltid är densamma och att vi alla har tillfällen i livet då vi kan behöva lite extra stöd. Vi vill få bort stigmat kring psykisk ohälsa och uppmuntra våra medarbetare till att nå ut när de behöver hjälp eller stöd, oavsett om det är arbetsrelaterat eller i ditt privatliv. Genom att erbjuda ett enkelt och tillgängligt verktyg kan vi åtgärda problem i ett tidigt skede och arbeta proaktivt.”

Linn Ålbrink, People Operations Specialist på Anyfin.

Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på detta?

“Som ett företag som arbetar för att förbättra våra kunders ekonomiska hälsa, måste vår övertygelse genomsyra hela företaget. Vi tror också att en arbetsplats med högre nivåer av psykisk hälsa, där medarbetarna mår bra, är mer produktiv. Av de anledningarna känner vi att det här är viktigt för oss att fokusera på, och nu har vi ett verktyg för det. BlueCall är ett verktyg som fungerar som ett komplement till våra försäkringar och som fyller en lucka där vi ser möjlighet till att göra skillnad i den övergripande psykiska hälsan hos våra anställda.” 

Linn Ålbrink

Varför BlueCall?

“Eftersom vi vill sänka trösklarna och nå ut i tid när våra medarbetare behöver stöd eller coachning, kände vi att BlueCall var en bra lösning. Det var dessutom en bra matchning överlag, eftersom er filosofi överensstämmer med vårt sätt att se på mental hälsa. Med den nuvarande situationen i världen och med fler anställda som nådde ut till oss, kände vi att det var den perfekta tiden för Anyfin att implementera BlueCall som en del av våra medarbetarförmåner.” 

Linn Ålbrink

Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående?

“Vi arbetar i en fartfylld bransch och ibland kommer det också med höga krav på flexibilitet och tillgänglighet. Stress finns i vår bransch, såväl som i livet överlag, och det är en utmaning för oss som företag.
Anyfin’s uppdrag är att förbättra den ekonomiska hälsan för våra kunder för att minska stress, oro och ångest när det kommer till pengar. Den psykiska hälsan är därför väldigt närvarande i vårt vardagliga arbete och som företag behöver vi spegla det i allt vi gör.”

Linn Ålbrink

Vi på BlueCall är mycket glada över samarbetet med Anyfin där vi tillsammans jobbar för att proaktivt förbättra den mentala hälsan genom att erbjuda stöd till medarbetare och chefer.

Öka motivationen i ditt team!

BlueCall erbjuder nu vår handbok ”Att skapa motiverade medarbetare” helt kostnadsfritt! Handboken är full av tips från vår psykologiavdelning på hur du som chef coachar, motiverar och inspirerar medarbetare.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.