BlueCall hyllar coronakrisens vardagshjälte på GUL PR – Vilhelm Hanzén

Maj är den internationella “mental health awareness-månaden” och därför vill vi på BlueCall hylla vardagshjältarna på arbetsplatser i coronatider – nämligen HR! HR är avgörande för att de anställda ska må bra, särskilt nu under krisen.

…att minst en gång varje vecka ta en lunch med en person som är i en liknande situation, för att prata om utmaningar och möjliga vägar i allt som händer. Det har varit otroligt värdefullt.

Idag lyfter vi Vilhelm Hanzén, grundare och VD på GUL PR. Vilhelm axlar åtskilliga roller på sitt företag, utöver VD är han även PR-konsult och HR-ansvarig. Att vara enda ägare och chef på bolaget har sina utmaningar. Här delar Vilhelm sina tips och tricks för hur han hanterar krisen på sin arbetsplats.

BlueCall: Hur har du förändrat ditt arbete med HR frågor för att hantera Coronakrisen?

Vilhelm: Vi är ett mindre företag och har inte en egen HR-avdelning. Men som ledare på ett företag där alla jobbar hemifrån har det varit viktigt att skapa sociala platser efter bästa förmåga. Varje dag kollar jag med alla kollegor hur de mår. Det kan vara i text, via telefon eller både och. Varje dag kör vi även en videoavstämning där avsikten är att både ge en social dimension som många saknar, skapa en rutin mitt i allt som händer och minska oro för hur det går för företaget när omvärlden skakar. 

BlueCall: Hur har situationen påverkat era medarbetares välmående?

Vilhelm: Läget har såklart påverkar alla. Det krävs nya rutiner för en så pass annorlunda situation. Samtidigt måste man få in vanor som gör att det inte blir en känsla av att hela livet händer i ett enda rum. Jag upplever att det har börjat sätta sig, men att det såklart går upp och ned. Jag ser själv hur vissa dagar är riktigt tunga för mig själv, andra är lätta och däremellan finns alla varianter på mående. Så upplever jag att det är för de flesta. Som livet är vanligtvis, men nu mer än vanligt.

BlueCall: Vilken typ av support har ni gett era chefer?

Vilhelm: Som enda chef och ensam ägare av företaget har jag ingen annan att luta mig mot internt. Därför har jag sett till att minst en gång varje vecka ta en lunch med en person som är i en liknande eller påminnande situation, för att prata om utmaningar och möjliga vägar i allt som händer. Det har varit otroligt värdefullt.

BlueCall: Finns det några utmaningar som är specifika för er bransch som du tacklas med just nu?

Vilhelm: En stor utmaning är hur mediemarknaden har fallit ekonomiskt. I och med att annonsaffären har fallit fritt för många medier har också permitteringar av journalister varit standard på många håll. Eftersom journalistkontakter är en stor del av vårt arbete gör det att vi får jobba mycket hårdare för att få till resultat. Det är en utmaning, även om vi ser att mediefokuset just nu skiftar från ”bara corona” till ”mycket corona” och därmed blir lite, lite mer ”som vanligt”.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.