Care of Carl cares – investerar i verktyg för medarbetarnas mentala hälsa

Care of Carl är webbutiken för herrmode där omsorg, care, är ledordet som genomsyrar allt från tillverkning och kundkontakter till ledarskap och medarbetarskap. Personalen är den viktigaste tillgången för Care of Carl som nu samarbetar med BlueCall för att ge medarbetarna och cheferna stöd i vardagen, särskilt nu under krisen som för många inneburit långvarigt hemarbete.

“Det är en utmaning för oss, precis som för många andra, att säkerställa att alla medarbetare känner sig sedda och lyssnade på, samt att fånga upp om det är någon som inte mår bra nu när vi jobbar hemifrån.” Säger Kristin Lundgren, Head of People på Care of Carl. 

Under det senaste året har många bolag ställt om till hemarbete, detta har varit utmanande för såväl chefer som medarbetare. Många företag söker idag efter verktyg för att hantera den nya arbetssituationen.

“Det är otroligt viktigt att prioritera medarbetarnas välmående i dessa tider, som Care of Carl gör. BlueCall jobbar aktivt med att stötta chefer i att leda på distans med både handböcker och individuell coaching. Vi finns även där för medarbetare som behöver hjälp med att exempelvis hantera stress, upprätthålla motivationen eller förbättra sina relationer, något vi sett ett stort behov av i våra mätningar” Berättar Caroline Rödén, VD på BlueCall.  

I Dagens Industri utsågs BlueCall till en av de hetaste tjänsterna för att värna om medarbetarnas välmående under krisen. På Care of Carl är målet att alla medarbetare ska må bra, de vill ta sitt ansvar som arbetsgivare och erbjuder därför BlueCall till sina medarbetare. 

“ Vi vill vara ett välmående företag, där medarbetarnas mentala hälsa är prioriterad, detta för att vi tillsammans ska kunna växa, både som organisation och som individer. Samarbetet med BlueCall ger oss möjlighet att erbjuda stöd till medarbetarna, oavsett hur man mår, man kan prata med terapeuterna om allt från stress, till sömn och relationer. De har tillgängliga öppettider och härlig personal! Det går helt i linje med den arbetsgivaren som vi vill vara.” Avslutar Kristin Lundgren, Head of People på Care of Carl. 

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.