Caroline Olofsson är en av våra fantastiska terapeuter!

Caroline Olofsson är socionom och terapeut på BlueCall. Hon har en bakgrund inom socialpsykiatrin och jobbar nu som skolkurator. Caroline är särskilt kunnig inom utmattningssyndrom och hur tankar, känslor och beteende hänger ihop och påverkar oss. Hos BlueCall hjälper hon användare att blir trygga i sig själva och att hitta en väg framåt. I den här intervjun berättar Caroline om sitt arbete på BlueCall och ger sina bästa tips på hur vi tar oss igenom pandemin och resten av den mörka vintern.

Varför tycker du om att jobba på BlueCall?

Jag tycker om att jobba på BlueCall för att jag får prata med människor som befinner sig på så olika platser i livet. Det ger mig lycka att kunna hjälpa en människa som vill nå sina mål eller att kunna hjälpa någon som behöver vägledning i sitt liv. 

BlueCall är perfekt för dig som behöver vägledning i sin vardag eller vill bryta ett beteende som du har svårt att ta dig ur på egen hand. Man kan även ringa mig som terapeut bara för att få bubbla ur sig, det kan behövas speciellt nu när vi inte träffar människor på samma sätt som innan.

Vad kan du hjälpa våra användare med?

Jag hjälper användarna att förbättra sin självkänsla, självförtroende och självkärlek och att hitta strategier och färdigheter i att trygga sig själv. Jag hjälper även användarna att lägga upp en plan framåt, utefter deras mående och livssituation. 

Varför är det viktigt att arbeta förebyggande när det kommer till psykisk ohälsa?

Det är viktigt att prata om psykiska hälsa precis som vi pratar om fysisk hälsa. Vi behöver ta hand om båda delarna lika mycket. Vi behöver göra vårt psykiska mående till något som är självklart att ta hand om, jag vill att alla ska må bra och leva våra liv som vi önskar och inte begränsas av rädslor och dåligt mående. 

Har du något tips på hur man tar sig igenom pandemin och den ändlösa svenska vintern? Skratta, ät D-vitamin, le och meditera. När du arbetar hemma så håll god hygien, ta på dig kläder och gör allt det där som tillhör det vanliga livet, och håll hemmet rent! Socialisera via nätet och FaceTime:a så mycket du kan. Försök att inte tänka på hur det borde vara utan tillåt dig att befinna dig i nuet, öva på acceptans. Håll ut, vi klarar detta! 

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.