DHL Express fokuserar på mental hälsa tillsammans med BlueCall

DHL Express är det globala transport- och logistikföretaget som sätter stort värde i sina medarbetare och deras hälsa, på och utanför arbetsplatsen. Lisa Göthberg, HR Director på DHL Express berättar här om deras arbete och fokus inom hälsa där BlueCall är ett viktigt verktyg för att främja den mentala hälsan. 

“Vi är stolta över att kunna säga att vi är världens bästa arbetsplats men vill också se till att vi fortsätter vara det varje dag. Att kunna erbjuda anonymt samtalsstöd, information, kunskap och övningar i appen på ett enkelt och snabbt sätt är en förmån som kan hjälpa fler medarbetare att få stöd i tid.

Det är inte alltid lätt att få ihop livspusslet och det behöver inte alltid handla om den egna hälsan, utan många lever nära någon som har psykisk ohälsa och som påverkas utav det. Vi uppmuntrar därför våra medarbetare att använda sig av BlueCall för att jobba proaktivt med sin mentala hälsa.”

Lisa Göthberg, HR Director på DHL Express

Psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. Att förebygga detta och jobba proaktivt med mental hälsa som DHL Express gör är såldes till nytta för samhälle, arbetsgivare och individ.

“Vi vet att den vanligaste orsaken till sjukskrivning idag är psykisk ohälsa. Vi ser också att pandemin har lett till att ohälsan ökat ytterligare i samhället. Hälsa och säkerhet har alltid varit en del  av vår företagsstrategi, vilket har gjort att vi har valt att prioritera det förebyggandet arbetet kring psykisk ohälsa hos oss.” 

Lisa Göthberg

Milla Leskinen, legitimerad psykolog och tidigare Head of Psychology på BlueCall, välkomnar DHL Express till BlueCall.

“Precis som Lisa säger har den psykiska ohälsan ökat under covid-19 pandemin för flera grupper. Enligt forskarna kommer den psykiska ohälsan tyvärr fortsätta att öka efter pandemin. När man studerat andra samhälleliga kriser som ebola, hurrikanen Katrina och liknande, har man kunnat se att det kort efter krisen kommit en kortare “honeymoon”-fas, med ökad optimism och engagemang i att bygga upp samhället igen. Efter detta förväntas dock den psykisk ohälsa öka, och effekterna av det kommer att drabba fler och vara längre än själva covid-19 pandemin.

Att som DHL Express ta detta på allvar och säkerställa att medarbetare har tillgång till lättillgängliga och enkla verktyg för att ta hand om sig själva är ett viktigt steg. Vi rustar våra användare med kunskap och verktyg för att kunna ta tag livets alla utmaningar och förhindrar på så sätt att vardagliga bekymmer leder till psykisk ohälsa.” 

Milla Leskinen, tidigare Head of Psychology, BlueCall

Lisa Göthberg har lång erfarenhet inom HR och ser ett stort värde i att som arbetsgivare erbjuda oberoende och professionellt stöd till medarbetarna. 

“En erfarenhet som jag tar med mig efter många år inom HR är att medarbetare gärna vill hålla arbetsplatsen utanför sina problem för att kunna ha arbetet som en ”frizon”. Då kan det vara skönt och viktigt att få prata med någon oberoende och professionell som kan lyssna och ge stöd.”

Avslutar Lisa Göthberg, HR Director på DHL Express

Vi på BlueCall är mycket glada över samarbetet med DHL Express där vi tillsammans jobbar för att proaktivt förbättra den mentala hälsan genom att erbjuda stöd till medarbetare och chefer.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om BlueCall och vikten av att jobba proaktivt med psykisk hälsa är du välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss och få hjälp med att:

✨ Jobba mer proaktivt med medarbetarnas välmående.
✨ Ge bättre och tidigare mentalt stöd till medarbetarna.
✨ Få medarbetarna att känna att man verkligen bryr sig om dem.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.