ENSAMHET

Det är tufft att känna sig ensam, men samtidigt väldigt vanligt. Det kan finnas olika orsaker till att du känner dig ensam, oavsett anledning är det inte lätt att ta sig ut ur känslorna av ensamhet på egen hand.

Vill du känna dig mindre ensam?

Det är tufft att känna sig ensam, men samtidigt väldigt vanligt. Det kan finnas olika orsaker till att du känner dig ensam, oavsett anledning är det inte lätt att ta sig ut ur känslorna av ensamhet på egen hand. Ensamhet kan delas in i två olika grupper, social ensamhet och känslomässig ensamhet. Social ensamhet är när man inte får den sociala närhet som man önskar, ofta en känsla av att något saknas. Känslomässig ensamhet är när man har ytliga relationer eller bekantskaper och saknar en djup relation. Ibland kan det kännas svårt att bryta ensamhetskänslorna eller reda ut varför du känner som du gör på egen hand. Att få hjälp av en samtalsterpeut kan vara ett steg mot att känna dig mindre ensam.

Hur vet jag om jag kan få hjälp att känna mig mindre ensam?

  • Känner dig introvert, du undviker människor och isolerar dig
  • Tappar hopp om att livet kan bli bättre
  • Ångest och oro för att det inte finns en lösning

Hur kan BlueCall hjälpa mig?

BlueCalls specialutbildade samtalsterapeuter ger dig konkreta verktyg för hur du kan hantera din ensamhet, oavsett om det är social eller känslomässig ensamhet. Du får prata med en samtalsterpeut som hjälper dig att återfå tron på din egen förmåga och öka din självkänsla. På så sätt får du ökad motivation att söka dig till sociala sammanhang och hitta relationer som du mår bra av och där du kan bli uppskattad för den du är.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.