Få ut det mesta av arbetsdagen hemifrån

Enligt en studie från Stanford University kan rätt miljö och verktyg öka produktiviteten i hemmamiljö. Du kanske är en av alla de som just nu arbetar hemifrån och behöver anpassa arbetssättet under Coronakrisen. Genom våra fyra enkla tips kan du uppnå ökad balans, produktivitet och kreativitet.

Read the article in english here.

 1. Börja arbetsdagen som vanligt
  Kom ihåg vad du hade för morgonrutiner när du gick till din arbetsplats innan Coronakrisen bröt ut och fortsätt med samma rutiner även nu när du jobbar hemifrån. Se till att göra dig iordning som du brukar, ta en kortare morgonpromenad för att få frisk luft och strukturera sedan upp din arbetsdag.
 2. Skapa ett hemmakontor
  Skapa en ergonomisk och dedikerad arbetsplats i hemmet så att du kan avgränsa den platsen för arbetsrelaterade uppgifter. En plats som ger dig harmoni, t.ex omge dig av växter och sitt i ett rum med mycket ljusinsläpp för att öka energin. Försök att undvika att arbeta från sängen eller soffan vilka hjärnan associerar med vila och sömn.
 3. Schemalägg din arbetsdag
  Genom att schemalägga arbetsdagen och planera för vad du ska göra skapas en känsla av ordning och kontroll vilket gör dig mer produktiv. Planera därför in tid för lunch, träning och regelbundna pauser så att du får tid att ladda om batterierna.
 4. Upprätthåll sociala interaktioner
  Det är särskilt viktigt att upprätthålla den sociala interaktionen med dina kollegor när du tillbringar mycket tid hemma. Se därför till att boka in luncher och fikor med dina kollegor genom teknologin som finns tillgänglig.

Vill du ha ytterligare tips på hur du kan optimera din arbetsdag hemifrån eller har du något annat du vill få hjälp med? Vi hjälper dig gärna!

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.