FirstVets veterinärer får tillgång till professionellt samtalsstöd via BlueCall

FirstVet erbjuder digital veterinär rådgivning via deras app. På ett lättillgängligt och innovativt sätt erbjuder de djurägare möjligheten till trygga råd från legitimerade veterinärer. FirstVet värnar om sina medarbetares mentala hälsa och vill vara med och bidra till att psykisk ohälsa på arbetsplatsen minskar. Under hösten 2022 kickar BlueCall och FirstVet’s samarbete igång och i en intervju med Caroline Caldemar, Global Lead Vet, förstår vi att de arbete vi kommer göra tillsammans ligger dem varmt om hjärtat.

Vad har ni för mål när det kommer till era medarbetares psykiska hälsa och mentala välbefinnande?

”Veterinärbranschen är en bransch som är drabbad av mycket psykisk ohälsa. Vi vill kunna bidra till att minska detta och ge veterinären en möjlighet att må bra och känna trygghet. Vi vill att veterinärerna ska få fokusera på rätt sak och alltid känna ett stöd från oss.”

Caroline Caldemar

Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på på medarbetarnas mentala hälsa?

”Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. För oss är välmående samma sak som framgång. Vi vill kunna vara en förebild inom veterinärbranschen.”

Caroline Caldemar

Varför BlueCall?

”BlueCalls upplägg är enkelt och modernt och vi kan välja att anpassa hur vi använder tjänsten kopplat till behov. Vi ser att vi har stor möjlighet att växa tillsammans, speciellt med tanke på att vi båda arbetar globalt.”

Caroline Caldemar

Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående?

”Det finns stora utmaningar inom veterinärbranschen. Veterinärer har hög arbetsbelastning måste ofta hantera både ledsamma och smärtsamma besked och beslut vilket medfört drev på sociala medier och risker för hot har ökat markant de senaste åren. Många djurägare kan reagera negativt, och det drabbar ofta veterinärer i form av konflikter som leder till stress och oro.”

Caroline Caldemar

Vi på BlueCall är glada över att starta igång vårt samarbete med FirstVet och är övertygade om att vi tillsammans kan förebygga psykisk ohälsa på arbetsplatsen.

Gratis handbok om att öka motivationen i ditt team!

BlueCall erbjuder nu vår handbok ”Att skapa motiverade medarbetare” helt kostnadsfritt! Handboken är full av tips från vår psykologiavdelning på hur du som chef coachar, motiverar och inspirerar medarbetare.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.