För en smidig övergång från solstolen till kontorsstolen

Att känna sig stressad över att återgå till jobbet efter en härlig sommarsemester är helt naturligt! Faktum är att det är ett tecken på att man lyckats väldigt bra med att varva ner under semestern. I månadens nyhetsbrev delar vi tips för en smidig återgång till jobbet efter en återhämtande semester, oavsett om det är till kontoret eller från distans. 

Read the article in English here

Hitta tillbaka till vardagsrytmen 

Under semestern är det skönt att inte behöva vara en slav under klockans makt utan istället ge sig själv friheten att äta och sova när kroppen säger till. När semestern däremot börjar lida mot sitt slut är det bra att börja hitta tillbaka till sina vardagliga sov- och matrutiner. Det kommer göra att det känns mycket lättare när väckarklockan ringer första arbetsdagen. 

Ge dig själv en mjukstart 

Att komma tillbaka till en full mejlkorg som fortsätter att fyllas på med mejl och som kräver svar kan kännas stressande. Ha kvar automatsvaret på mejlen om att du är ledig i några dagar, eller ändra till ett meddelande som säger att du nyligen är tillbaka på arbetet och att du håller på att jobba ikapp. På det viset kan du i lugn och ro beta av dina prioriterade uppgifter utan att känna dig stressad över att någon väntar sig ett vändande svar från dig. 

Boka in något att se fram emot

Planera in guldkorn i din vardag så att du har saker att se fram emot! Det kan vara lunchdejter med människor du tycker om, AW’s med kollegor eller ett roligt träningspass. Dessa guldkorn kommer att lätta upp hösten och ge dig mer kraft och motivation i vardagen. 

Förläng semesterkänslan 

Du är tillbaka på jobbet, men sommaren har fortfarande mycket kvar att ge! Ta vara på helger och kvällar och håll fast vid några av dina njutningsfulla semestervanor, kanske kvällsdoppet, utflykterna på helgen eller glassen efter lunch? Genom att fortsätta med dessa vanor förlänger du semesterkänslan vilket kommer få återgången till jobbet att kännas mycket enklare. 

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.