Fredagsintervju med Amelie Hellners

Kim Jansson / 2 February 2018

Amelie Hellners har en bakgrund inom ekonomi men bestämde sig en dag för att helt vända blad och starta programmera. Idag driver hon sin egen webbyrå och vid sidan av det föreläser hon om programmering för både vuxna och barn som testar teknik för första gången.

amelie_bluecall

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Jag tycker att det är viktigt att prata om hur man mår för att man inte skall bygga upp ett berg med ångest inombords. Ofta ältar jag ett problem och gör det tio gånger större än vad det egentligen är - när jag väl tar tag i problemet som t ex att konfrontera en vän eller en kund så har det hittills alltid uppskattats.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

Mitt absolut bästa tips för att må bättre är att ta tag i sakerna som ger dig ångest direkt - se till att prata ut med någon oavsett vem eller vad problemet kan tänkas vara. Det finns en lösning på alla problem och genom att ta tag i problemen direkt när de uppstår så finner jag alltid en enklare lösning - det är aldrig försent att prata med någon oavsett hur känner. Ett annat tips är att utvärdera din situation - varför mår du dåligt? Är det pågrund av en vän? Jobbet? Tänk igenom situationen, det kanske är dags att börja något nytt eller avsluta något gammalt.

Har du några erfarenheter från att få terapeutiskt stöd?

Ja det har jag! Jag hade en supertuff period mentalt när jag precis flyttade till Göteborg för fyra år sedan. Jag hade inga direkta vänner och var extremt rädd för motgångar. Vid minsta lilla problem eller motgång bröt jag ihop och det slutade med att jag fick panikångestattacker. Så sagt och gjort kontaktade jag en livscoach som hjälpte mig att komma igenom detta och bli en starkare person - för det är jag evigt tacksam!

Vad tycker du är det bästa med BlueCall?

Jag tycker att BlueCall har tagit ett fantastiskt intiativ genom att alla har en chans att få någon att prata med. I dagens samhälle så är det lätt att glömma bort att tänka på sig själv - nu ger verkligen BlueCall alla chansen att tänka på sig själva och det tycker jag är häftigt.

Något annat du vill framhäva

Att alltid våga prata om hur du mår! Det är absolut inget fel på att må dåligt och tro mig, de flesta har varit i samma situation någon gång. Jag upplever att när jag har haft diskussioner med vänner och berättat att jag inte alltid mått toppen, så har nästan alla svarat med att de känner igen sig och inte bara det utan även tackat för att jag vågar prata om hur jag mår. Om du inte vill prata om hur du mår, tänk efter - ditt problem kanske kan hjälpa någon annan i samma situation - så mitt bästa tips är att våga!

Fredagsintervju med Amelie Hellners

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Jag tycker att det är viktigt att prata om hur man mår för att man inte skall bygga upp ett berg med ångest inombords. Ofta ältar jag ett problem och gör det tio gånger större än vad det egentligen är – när jag väl tar tag i problemet som t ex att konfrontera en vän eller en kund så har det hittills alltid uppskattats.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

Mitt absolut bästa tips för att må bättre är att ta tag i sakerna som ger dig ångest direkt – se till att prata ut med någon oavsett vem eller vad problemet kan tänkas vara. Det finns en lösning på alla problem och genom att ta tag i problemen direkt när de uppstår så finner jag alltid en enklare lösning – det är aldrig försent att prata med någon oavsett hur känner. Ett annat tips är att utvärdera din situation – varför mår du dåligt? Är det pågrund av en vän? Jobbet? Tänk igenom situationen, det kanske är dags att börja något nytt eller avsluta något gammalt.

Har du några erfarenheter från att få terapeutiskt stöd?

Ja det har jag! Jag hade en supertuff period mentalt när jag precis flyttade till Göteborg för fyra år sedan. Jag hade inga direkta vänner och var extremt rädd för motgångar. Vid minsta lilla problem eller motgång bröt jag ihop och det slutade med att jag fick panikångestattacker. Så sagt och gjort kontaktade jag en livscoach som hjälpte mig att komma igenom detta och bli en starkare person – för det är jag evigt tacksam!

Vad tycker du är det bästa med BlueCall?

Jag tycker att BlueCall har tagit ett fantastiskt intiativ genom att alla har en chans att få någon att prata med. I dagens samhälle så är det lätt att glömma bort att tänka på sig själv – nu ger verkligen BlueCall alla chansen att tänka på sig själva och det tycker jag är häftigt.

Något annat du vill framhäva

Att alltid våga prata om hur du mår! Det är absolut inget fel på att må dåligt och tro mig, de flesta har varit i samma situation någon gång. Jag upplever att när jag har haft diskussioner med vänner och berättat att jag inte alltid mått toppen, så har nästan alla svarat med att de känner igen sig och inte bara det utan även tackat för att jag vågar prata om hur jag mår. Om du inte vill prata om hur du mår, tänk efter – ditt problem kanske kan hjälpa någon annan i samma situation – så mitt bästa tips är att våga!

Trackback from your site.

Copy link
Powered by Social Snap
BlueCall Logo blue
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bluecallapp.client
https://itunes.apple.com/se/app/bluecall/id1066192212?mt=8