Fredagsintervju med Gerard Brodin

Gerard Brodin driver företaget Tidler. Han kommer från en klassisk grabbig bakgrund där man inte pratar om känslor med sina killkompisar utan allting handlar om hur hård och tuff man är. Under det senaste året har han öppnat dörren till en värld där han känner sig trygg i att prata om hur han känner, vilket har gjort mirakel för hans välbefinnande och personliga utveckling.

Vad gör du när du inte känner dig på topp?

Jag är en person med väldigt mycket energi, glädje och positivitet vilket gör att när jag inte är på topp märker min omgivning det direkt. Därför försöker jag alltid vid de tillfällena förekomma dem i min närhet genom att berätta att just idag är jag inte 100% och bara genom att berätta det känns det genast lite bättre. Sen kan ett varmt bad eller en löptur i skogen göra mirakel för mig.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

Jag tänker alltid att kropp och själ hänger ihop, dvs sover jag och äter ordentligt och kombinerar det med att motionera flera gånger i veckan mår kroppen bra och då mår i sin tur själen bättre. Tar man sig även tid att vårda själen genom att fundera på hur man mår och prata med nära och kära hur man känner så leder det oftast till att kroppen i sin tur mår bättre; man sover bättre om nätterna, har aptit och även energi att ge sig ut i skogen för en promenad eller löptur. Kropp och själ hänger ihop!

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Det är något förlösande med att berätta om hur man mår. Bara genom att beskriva det man mår dåligt av gör att man mår lite bättre. Jag tror att när man berättar om hur man mår så identifierar man på samma gång vad det är man mår dåligt av och då får man enklare att göra något åt saken, både medvetet och undermedvetet.

Har du några erfarenheter?

Jag har under året fattat mod och berättat om mina innersta demoner för dem i min närhet och det är jag lärt mig är följande. Rym inte från dina problem utan prata om dem istället. Du har ett ansvar att se till att du mår bra och att dem i din närhet inte blir lidande av dina demoner.

Varför rekommenderar du BlueCall?

BlueCall är perfekt för alla som inte har någon person att prata med. Jag brukar säga till mina killkompisar som traditionellt sätt är dåliga på att prata om hur man mår att de ska se BlueCall som en storasyster som man kan prata om allt med – högt som lågt.

Något att tillägga?

Eftersom nyårsafton står för dörren skulle jag verkligen rekommendera alla som läser detta att ta lite tid nu under julledigheten att fundera på hur man känner och kanske sätta att blir bättre på att ”prata om hur jag mår” som nyårslöfte 🙂

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.