Fredagsintervju med Ida B Olsson

Ida B Olsson är 36 år och jobbar bland annat som PT, yogalärare och livscoach. Hon driver instagramkontot ”workoutispassion” med ambitionen att inspirera andra att röra på sig, äta bra för att investera i kroppen och sprida mycket kärlek till sin omgivning. Ida tillsammans med sin man och deras två barn har precis flyttat till Båstad för att komma nära havet. Hon ser sig själv som en energisk positivist som älskar det goda i livet.

Vad gör du när du inte känner dig på topp? Vad motiverar dig?

Just idag var faktiskt en sådan dag! Jag vaknade med alldeles för lite sömntimmar på kontot och jag älskar mina 8 timmar. Så jag ställde mig frågan, vill jag vara en vresbock hela dagen och låta alla som möter mig smittas av negativ energi? Eller vill jag må gött igen? Svaret blir enkelt. Sedan är nästa fråga, vad behöver jag för att må gött? Idag blev det en stor kopp ingefärste, yogamattan och skön musik. Stängde in mig i ett rum och stretchade, twistade, djupandades och sörplade på min kopp. Efter bara några minuter började det vända och efter 20 minuter hade jag vänt min intention för dagen till något bättre. Ibland blir svaret en mysjogg eller promenad i skogen. Jag tror på att bara göra NÅGOT fysiskt gör att vi har lättare att vända en dålig dag till en bra dag. Jag tror inte vi hittar svaret i soffan eller i kakburken.

Min motivation är att jag hittat mitt Varför. Jag vet mitt kall i livet och det är att ge mig själv kärlek för att inspirera andra. Först mina viktigaste sedan alla mina följare och fina människor jag träffar genom mitt jobb.

Har du några tips för att må bättre?

Investera i sådant som får ditt hjärta att glittra! Det du mår bra av. Man kan inte alltid studsa runt på rosa moln såklart men man har alltid ett val. Hur vill jag må? Hur kan jag skapa ett mer välmående genom de förutsättningar jag har? Att bara göra något är alltid bättre än inget. Ett välmående skapas. Det kommer inte kastandes på någon som sitter och väntar. Att ge är också att få. Att hjälpa andra, att ge kärlek till de du älskar tror jag gör att vi mår gott! Men att ge för mycket kan ta hela dig. Ge lite till dig, lite till andra, lite till dig och sedan lite till andra… Det tror jag man mår bra av.

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

För om vi bara har erkänt hur vi mår kan vi gå vidare. Att skriva ner det eller säga det högt till någon. Även de dåliga dagarna. Det är helt okej att inte alltid vara på topp. Men det är alltid värt att göra sitt bästa för att ändra på det. Livet går liksom inte i repris och ju mer vi ältar saker desto mer smittar vi hjärnan med negativa tankar som blir fler och fler och tar över. DU är chef över din hjärna och dina tankar!

Har du några egna erfarenheter?

Jag har många många som hör av sig till mig om sitt mående. De flesta mår inte alls bra och behöver vägledning i livet. Ofta mynnar det ut i antingen dåliga erfarenheter och minnen som etsat sig fast och de förlikar sig med den valda sanningen om hur de är. Eller så kan de inte alls sätta fingret på vad det är utan det är bara något som gnager. Lite så var det för mig när jag var yngre. Jag kunde fundera mycket på vem jag var, hur jag skulle vara, hur man borde vara och glömma av att fråga hur jag ville vara. Vad som gjorde mig lycklig. Att lita på magkänslan.

Hur har det hjälpt dig?

Det har hjälpt mig att förstå andra i liknande situationer och kunna bemöta dessa var de är idag. Alla har vi olika bagage som vi bär på. Vi har olika styrkor och svagheter. Vi måste börja där vi står nu. Inte där vi var eller ställa för höga krav på att hoppa över 30 steg.

Tips?

Att aldrig aldrig jämföra dig med någon annan. Bara för att det på sociala medier kan se lätt ut för en person betyder inte det att det måste vara samma för dig. Rikta en stund varje dag inåt. Känn efter var du har ditt ljus. Det du gläds över. Tillåt dig bara och endast att tänka på just det ljuset. Inget annat får komma in där. Om så för 1 minut till en början och sedan successivt öka när det känns skönt att vara där. När den sotiga tanken kommer- byt ut den mot en ljus. Låt den inte ens komma in. Men att INTE tänka funkar inte. Men att byta ut den. Till exempel ”Jag kommer aldrig klara att säga det till honom…” Tänk istället ”Tänk va skönt det kommer kännas när jag sagt det. Vilket ljus som kommer spridas inom mig när den stenen släppts…”

Varför rekommenderar du BlueCall?

Någon som alltid lyssnar. Du är inte ensam. Du är inte konstig. Du är helt fantastiskt! Ibland spelar hjärnan dig ett spratt och då kan någon som är klok guida dig rätt. Du är chef över din hjärna. Du bestämmer själv över dina tankar! Men ibland tar det mörka över och vissa ord kan leda dig mot ljuset igen. För den sidan är alltid värt att kämpa för!

Något att tillägga?

Att varje dag fokusera på något du har att vara tacksam för. Om än det är att du har en säng att sova i eller att solen går upp eller att du har full funktion i dina 10 fingrar. Skriv ner en sak varje dag i en liten bok. Du får skriva samma sak 100 gånger om du vill. Men en påminnelse om att du alltid har något. Och att det något kan vara ett frö som växer och blir till en blomma som sprider sina blad!

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.