Fredagsintervju med Magnus Jernbeck

Magnus Jernbeck är 29 år gammal och pluggar till fastighetsmäklare samtidigt som han jobbar på Kungliga Tennishallen i Stockholm. Magnus har efter en lång tid av nedstämdhet och negativ självbild ändrat sitt levnadssätt och påbörjat en process för att må bättre. Han upplever sig vara en känslig och blyg person som haft problem med dålig självkänsla. Med hjälp av psykolog, medicinering och ändrad livsstil mår han nu bättre och uppmuntrar fler att våga prata om sina känslor och ta tag i sina problem.

Fredagsintervju med Magnus Jernbeck

Vad gör du när du inte känner dig på topp?

När jag inte känner mig på topp tycker jag att det är jobbigt att vara bland folk. Jag vill gärna stänga in mig och gömma mig. Då kan det till och med vara jobbigt att bara behöva hälsa på någon på gatan. Jag känner att jag alltid måste vara trevlig och rolig och blir rädd för vad andra ska tycka om de ser mig nedstämd och ledsen. Jag försöker att hitta något på min fritid som jag tycker är kul och som jag kan fokusera på. Att träna och springa av mig på gymmet hjälper också eller att prata med någon om hur jag mår och känner.

Vad motiverar dig?

Jag tycker det är väldigt spännande att träffa nya olika typer av människor. Jag blir motiverad av nya möten och situationer med människor jag inte varit med om tidigare. Det är en lite av en utmaning för mig och när jag väl klarat av det känner jag mig mer självsäker och glad.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

Prata med människor i din omgivning. Gärna någon som du är nära, om ni kan prata om känslor. Annars tycker jag att det är jätteskönt att prata med någon ny som jag inte känner eller träffat tidigare. Det kan vara lättare eftersom den personen inte redan placerat mig i något fack och dömer inte lika lätt. Att träna och att leva hälsosamt hjälper mig också jättemycket.

Har du några erfarenheter?

Förut festade jag väldigt mycket och hittade mod till att vara mig själv genom att dricka alkohol. Jag hade en ohälsosam livsstil med dålig mat, ingen träning och alldeles för mycket fest. Eftersom att jag hade en väldigt negativ självbild och tvivlade på att jag dög så tyckte jag det var skönt att i och med festandet våga vara mig själv och bli mer självsäker. Efter en period så blev det ju bara till en ond cirkel och skapade ännu mer ångest och var inte alls bra. Det har resulterat i att jag tagit hjälp av både psykolog och medicinering, vilket jag tror har hjälpt mig över tid men kan inte riktigt säga exakt hur.

Jag har alltid varit blyg med tjejer och de jag träffat har ofta sagt till mig att jag har svårt att öppna mig och uppmuntrat mig till att ta hjälp. En tjej tipsade mig faktiskt om en tvådagars kurs som heter Mind Club här i Stockholm. Vi var ett gäng både tjejer och killar som aldrig träffats tidigare. Vi hade långa och känslomässiga samtal och jag var helt slut i huvudet efteråt. Men det hjälpte mig jättemycket, var otroligt härligt och kändes hur bra som helst. Jag har alltid känt mig unik i mina känslor och konstig, men att få gråta ut och prata med andra som känner likadant fick mig att förstå att det inte är så. En del av Mind Club gick ut på att ha kontakt med en person från gruppen varje dag efter kursen. Så jag och en annan person bestämde en tid varje dag som vi rings och pratar om dagen, hur vi mått, vad som hänt och så vidare. Samtalen brukar bli rätt långa och vi kan verkligen prata öppet om hur vi känner med varandra vilket är jätteskönt!

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Om man vågar prata om hur man mår vågar man möta sina känslor och leva ut. Att stänga inne sina känslor och bara bolla tankar med sig själv i sitt eget huvud gör att man till slut mår jättedåligt. Man blir också en bättre medmänniska och kompis om man vågar öppna upp sig. Det blir lättare för andra att våga prata om sina känslor och man blir bättre på att lyssna. Jag har märkt att kompisar och människor i min omgivning börjar få lättare att prata med mig och hur jag blir bättre på att lyssna. Jag har också lättare nu att få djupare relationer med människor och få nya vänner vilket jag tyckte var ganska svårt tidigare.

Hur har det hjälpt dig?

Jag har alltid varit väldigt blyg. Jag har haft svårt att uttrycka mig och tyckt det varit väldigt jobbigt när för mycket uppmärksamhet riktats mot mig. Jag hade tidigare och har fortfarande ibland väldigt lätt för att rodna. Ofta har jag fått kommentarer om det i olika situationer vilket inte gjort det lättare. Det har gjort mig väldigt nervös och varit en typisk grej som gjort mig osäker. Min process under de här åren har gjort mig mindre blyg och rädd för att uttrycka mina känslor. Jag har fått bättre självkänsla och självförtroende och vågar visa vem jag är och min personlighet. Jag blir inte längre lika nervös av att uttrycka vad jag känner inför andra. Jag förstår också hur viktigt det är att leva sunt och vara aktiv för att må bra.

Varför rekommenderar du BlueCall?

Jag tror framförallt många killar skulle behöva använda BlueCall eftersom vi är så dåliga på att prata om känslor. Anonymiteten tror jag kan vara jätteskönt och göra det lättare. Det är befriande att kunna prata med någon som verkligen lyssnar och som inte dömer. Kompisar tycker ofta att det är väldigt obekvämt och har svårt för att lyssna när man försöker att prata om jobbiga saker, då kan det vara skönt att ha någon annan att vända sig till.

Något att tillägga?

Känslor är det härligaste som finns. Ett liv utan att känna och uttrycka både glädje och sorg känns inte som något liv alls. Jag stängde in allt jag kände och tryckte bort det som kändes jobbigt och trodde jag skulle klara av att vara glad hela tiden. Men det ledde bara till att jag inte vågade känna glädje alls. Man ser sig omkring på alla framgångsrika människor och tycker de ser så glada ut hela tiden och att det är det som krävs för att vara lyckad, men så är det ju inte. Jag är en jättekänslig person, och trodde tidigare att det var en svaghet. Men nu har jag istället insett att det är en av mina största styrkor!

Taggar: ångest, arbetsuppgifter, återhämtning, bluecall, chatta, coaching, couragetochange, föreläsare, internet, itsaboutthepeople, liveservice, medarbetare, mindfulness, motivation, nätverk, oneagency, prehab, prioritera, psykolog, rensa upp, resurs, semester, sömnsvårigheter, stress, takemassiveaction, tedtalks

Fredagsintervju med Magnus Jernbeck

Fredagsintervju med Magnus Jernbeck

Vad gör du när du inte känner dig på topp?

När jag inte känner mig på topp tycker jag att det är jobbigt att vara bland folk. Jag vill gärna stänga in mig och gömma mig. Då kan det till och med vara jobbigt att bara behöva hälsa på någon på gatan. Jag känner att jag alltid måste vara trevlig och rolig och blir rädd för vad andra ska tycka om de ser mig nedstämd och ledsen. Jag försöker att hitta något på min fritid som jag tycker är kul och som jag kan fokusera på. Att träna och springa av mig på gymmet hjälper också eller att prata med någon om hur jag mår och känner.

Vad motiverar dig?

Jag tycker det är väldigt spännande att träffa nya olika typer av människor. Jag blir motiverad av nya möten och situationer med människor jag inte varit med om tidigare. Det är en lite av en utmaning för mig och när jag väl klarat av det känner jag mig mer självsäker och glad.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

Prata med människor i din omgivning. Gärna någon som du är nära, om ni kan prata om känslor. Annars tycker jag att det är jätteskönt att prata med någon ny som jag inte känner eller träffat tidigare. Det kan vara lättare eftersom den personen inte redan placerat mig i något fack och dömer inte lika lätt. Att träna och att leva hälsosamt hjälper mig också jättemycket.

Har du några erfarenheter?

Förut festade jag väldigt mycket och hittade mod till att vara mig själv genom att dricka alkohol. Jag hade en ohälsosam livsstil med dålig mat, ingen träning och alldeles för mycket fest. Eftersom att jag hade en väldigt negativ självbild och tvivlade på att jag dög så tyckte jag det var skönt att i och med festandet våga vara mig själv och bli mer självsäker. Efter en period så blev det ju bara till en ond cirkel och skapade ännu mer ångest och var inte alls bra. Det har resulterat i att jag tagit hjälp av både psykolog och medicinering, vilket jag tror har hjälpt mig över tid men kan inte riktigt säga exakt hur. Jag har alltid varit blyg med tjejer och de jag träffat har ofta sagt till mig att jag har svårt att öppna mig och uppmuntrat mig till att ta hjälp. En tjej tipsade mig faktiskt om en tvådagars kurs som heter Mind Club här i Stockholm. Vi var ett gäng både tjejer och killar som aldrig träffats tidigare. Vi hade långa och känslomässiga samtal och jag var helt slut i huvudet efteråt. Men det hjälpte mig jättemycket, var otroligt härligt och kändes hur bra som helst. Jag har alltid känt mig unik i mina känslor och konstig, men att få gråta ut och prata med andra som känner likadant fick mig att förstå att det inte är så. En del av Mind Club gick ut på att ha kontakt med en person från gruppen varje dag efter kursen. Så jag och en annan person bestämde en tid varje dag som vi rings och pratar om dagen, hur vi mått, vad som hänt och så vidare. Samtalen brukar bli rätt långa och vi kan verkligen prata öppet om hur vi känner med varandra vilket är jätteskönt!

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Om man vågar prata om hur man mår vågar man möta sina känslor och leva ut. Att stänga inne sina känslor och bara bolla tankar med sig själv i sitt eget huvud gör att man till slut mår jättedåligt. Man blir också en bättre medmänniska och kompis om man vågar öppna upp sig. Det blir lättare för andra att våga prata om sina känslor och man blir bättre på att lyssna. Jag har märkt att kompisar och människor i min omgivning börjar få lättare att prata med mig och hur jag blir bättre på att lyssna. Jag har också lättare nu att få djupare relationer med människor och få nya vänner vilket jag tyckte var ganska svårt tidigare.

Hur har det hjälpt dig?

Jag har alltid varit väldigt blyg. Jag har haft svårt att uttrycka mig och tyckt det varit väldigt jobbigt när för mycket uppmärksamhet riktats mot mig. Jag hade tidigare och har fortfarande ibland väldigt lätt för att rodna. Ofta har jag fått kommentarer om det i olika situationer vilket inte gjort det lättare. Det har gjort mig väldigt nervös och varit en typisk grej som gjort mig osäker. Min process under de här åren har gjort mig mindre blyg och rädd för att uttrycka mina känslor. Jag har fått bättre självkänsla och självförtroende och vågar visa vem jag är och min personlighet. Jag blir inte längre lika nervös av att uttrycka vad jag känner inför andra. Jag förstår också hur viktigt det är att leva sunt och vara aktiv för att må bra.

Varför rekommenderar du BlueCall?

Jag tror framförallt många killar skulle behöva använda BlueCall eftersom vi är så dåliga på att prata om känslor. Anonymiteten tror jag kan vara jätteskönt och göra det lättare. Det är befriande att kunna prata med någon som verkligen lyssnar och som inte dömer. Kompisar tycker ofta att det är väldigt obekvämt och har svårt för att lyssna när man försöker att prata om jobbiga saker, då kan det vara skönt att ha någon annan att vända sig till.

Något att tillägga?

Känslor är det härligaste som finns. Ett liv utan att känna och uttrycka både glädje och sorg känns inte som något liv alls. Jag stängde in allt jag kände och tryckte bort det som kändes jobbigt och trodde jag skulle klara av att vara glad hela tiden. Men det ledde bara till att jag inte vågade känna glädje alls. Man ser sig omkring på alla framgångsrika människor och tycker de ser så glada ut hela tiden och att det är det som krävs för att vara lyckad, men så är det ju inte. Jag är en jättekänslig person, och trodde tidigare att det var en svaghet. Men nu har jag istället insett att det är en av mina största styrkor!

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

BlueCall Logo blue
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bluecallapp.client
https://itunes.apple.com/se/app/bluecall/id1066192212?mt=8