Fredagsintervju med Michaela Hamilton

Michaela Hamilton är 26 år gammal och jobbar på contentbyrån Borg & Owilli som konsult. Hon sitter också i styrelsen för Vinden AB, är författare, manusskribent, och driver en podcast tillsammans med Michaela Forni. De släpper även textsamlingen “på andra sidan natten” ihop till jul. Michaela har egna erfarenheter av stor sorg, ångest och oro. Hon har själv blivit hjälpt mycket av att öppna upp sig om hur hon mår och menar på hur viktigt det är att vi tillsammans krossar det sociala stigmat kring att må dåligt.

Vad gör du när du inte känner dig på topp? Vad motiverar dig?

Jag känner rätt ofta att något skaver i mig. Ångest, oro eller sorg. På något sätt är jag ändå rätt lugn i det, jag försöker att stanna kvar i känslan under en koncentrerad tid för att sen tvinga mig själv att släppa det genom att göra något som gör mig lugn eller glad. Min motivation är att få leva ett liv som ger mig så lite oro som möjligt på samtliga plan. Då tänker jag att vissa saker måste man stå ut med för att komma dit och då blir det mindre svårt.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

Att tillåta sig själv att känna. Att tillåta sig själv att gå vidare, och att tänka på att man måste respektera sin tid man har genom att ta itu med saker för att inte konstant må dåligt. Efter att jag förlorade min pappa och lillebror samma sommar insåg jag hur skört livet är och hur viktigt det är att låta sig själv att leva lite.

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Jag gör det superofta i och med podden som ofta okommenterat går ut på att nysta i olika känslor och scenarion som är lika för oss alla. Det är humant att må dåligt, lika humant som att må bra. Vi måste våga krossa det sociala stigmat kring diskussioner om mental hälsa och jag använder gladeligen mig själv som redskap i det. Det har hjälpt mig oerhört att våga börja stå för hur jag mår, vare sig det är bra eller dåligt.

Varför rekommenderar du BlueCall?

För många är det ett stort steg att söka hjälp, förebyggande eller akut. Det tar dessutom mer än ofta lång tid innan man får hjälpen man bett om och det är även väldigt kostsamt. Därför rekommenderar jag starkt att använda BlueCall som är såväl snabbt som rimligt prissatt.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.