Fredagsintervju med Niyat Girmay

Kim Jansson / 17 November 2017

Niyat Girmay jobbar som modell och i butik. Utöver detta reflekterar hon ofta kring livet samt livets mening, framförallt i samband med att hennes fostermamma gick bort i cancer. Utanför sitt jobb gillar hon att dansa och fika och gillar inte att inte vara sysselsatt eller ha något roligt projekt på gång.

niyat_bluecall

Vad gör du när du inte känner dig på topp?

När jag inte känner mig på topp brukar jag göra saker som får mig att känna igen mig hos andra som också mår/mått dåligt. Jag brukar lyssna på en podcast som handlar om psykisk ohälsa, på så sätt känner jag mig lugnare och mår bättre eftersom jag då kan relatera till andra människor. Eller så sätter jag på något gammalt sorgset album med Alicia Keys eller unnar mig något extra gott att äta.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

Mitt bästa tips till att må bättre är att prata med människor som får dig att må bra. Jag hade själv svårt för det i början men lärde mig med tiden att det är enklare att ta sig igenom svåra tider när man får stöd från dom som står mig närmst om hjärtat.

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Jag tror det är viktigt att prata om hur man mår eftersom att mottagaren som lyssnar har möjlighet att påverka till det positiva genom att visa moraliskt stöd och att ställa frågor som man själv inte tänker på att ställa sig själv när man mår dåligt.

Varför skulle du rekommendera BlueCall?

Jag skulle rekommendera BlueCall till en vän eftersom det är ett sådant effektivt sätt att få hjälp med sin psykiska ohälsa dom dagarna då du inte vill ta dig ut genom dörren och också för dig som vill vara anonym. Personen på andra änden möter dig på den nivån du är på och det är det som jag tycker är det finaste med BlueCall. Tack för att ni finns!

Fredagsintervju med Niyat Girmay

Vad gör du när du inte känner dig på topp?

När jag inte känner mig på topp brukar jag göra saker som får mig att känna igen mig hos andra som också mår/mått dåligt. Jag brukar lyssna på en podcast som handlar om psykisk ohälsa, på så sätt känner jag mig lugnare och mår bättre eftersom jag då kan relatera till andra människor. Eller så sätter jag på något gammalt sorgset album med Alicia Keys eller unnar mig något extra gott att äta.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

Mitt bästa tips till att må bättre är att prata med människor som får dig att må bra. Jag hade själv svårt för det i början men lärde mig med tiden att det är enklare att ta sig igenom svåra tider när man får stöd från dom som står mig närmst om hjärtat.

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Jag tror det är viktigt att prata om hur man mår eftersom att mottagaren som lyssnar har möjlighet att påverka till det positiva genom att visa moraliskt stöd och att ställa frågor som man själv inte tänker på att ställa sig själv när man mår dåligt.

Varför skulle du rekommendera BlueCall?

Jag skulle rekommendera BlueCall till en vän eftersom det är ett sådant effektivt sätt att få hjälp med sin psykiska ohälsa dom dagarna då du inte vill ta dig ut genom dörren och också för dig som vill vara anonym. Personen på andra änden möter dig på den nivån du är på och det är det som jag tycker är det finaste med BlueCall. Tack för att ni finns!

Trackback from your site.

BlueCall Logo blue
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bluecallapp.client
https://itunes.apple.com/se/app/bluecall/id1066192212?mt=8