Fredagsintervju med Rebecka Welander

Rebecka Welander är projektledare i den ideella reklambyrån HYPE och kommunikationsstudent på heltid.

Vad gör du när du inte känner dig på topp?

Först brukar jag försöka acceptera läget och tänka att alla har vi dåliga dagar. Fortsätter jag känna mig låg och opepp försöker jag lista ut vad det är som gör att jag inte mår bra. Det viktigaste för mig är prata, prata och prata! Jag måste spräcka bubblan och berätta för mina nära och kära att jag inte känner mig på topp och vad jag vill förändra med det.

Vilka är dina bästa tips för att må bättre?

Var inte ensam med dina känslor – dela med dig av dem. Att dela med sig av sina tankar och hur man känner till sina nära och kära gör att man får bättre förståelse för  varandra och vad vi går igenom samt en bättre inblick i varandras liv. Sedan är klyschigt nog en lång promenad eller en löprunda magi för själen.

Varför är det viktigt att prata hur man mår?

Att prata ut om hur man mår gör oss till bättre och mer positiva människor. För mig är det avgörande för att orka ett högt tempo i livet och må bra. Släpp tanken om att man inte är stark nog ifall man behöver hjälp.

Varför skulle du rekommendera BlueCall?

Det behövs alltid en plats där man kan prata ut. Hos kompisen, skolkuratorn eller psykologen. Problematiken med det är tillgängligheten, långa vårdköer och dyra timpriser. Därför gör BlueCall det enklare att faktiskt prata ut och må bättre.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.