Fredagsintervju med Andreas Missirlis Eliasson

Andreas är entreprenör och medgrundare till “Beatly”, ett företag som hjälper varumärken att matchas med rätt influencers i sociala medier. I övrigt är han ett stort fan av konst och graffiti och på fritiden lockas han av friluftsaktiviteter som släpper lös hans inre kraft.

Vad gör du när du inte känner dig på topp?

Det är viktigt att tillåta sig att ha dåliga dagar, det har vi alla och man får inte pusha sig och vara för hård mot sig själv. Däremot har jag gjort ett misstag det senaste året, dvs accepterat vanan av att må dåligt “lite för djupt” vilket kunnat resultera i att jag “stänger ner allt” och tillslut tror att det är min verklighet och vardag. Så är det ju inte, så det gäller att hitta en balans.
När jag inte känner mig på topp brukar jag istället umgås med mina vänner som ger mig ny och positiv energi!

Vad motiverar dig?

Det finns alltid småsaker i vardagen som man behöver ta tag i eller som kan förbättras. Genom att ta tag i dem direkt istället för att skjuta på dem får jag motivation och därmed ökar min självkänsla dagligen. Jag försöker alltid påminna mig själv om att jag är en duktig och bra person.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

*Att umgås med personer som ger energi och glädje

*Ta tag i vardagliga saker direkt och säg till dig själv att du är duktig efter att du gjort det.

*Våga vara öppen och prata med personer om hur du mår, det behöver inte vara dina bästa kompisar utan någon som är bra på att lyssna. Var inte vara rädd för att må dåligt, det gör vi alla i perioder och det blir tydligare när vi delar med oss.

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Att prata om hur man mår är en del av min personlighet. För mig blir allt otroligt mycket tydligare när jag pratar om hur jag mår i min psykiska hälsa. Att sätta ord på de tankar jag har gör att tankarna blir klarare för mig själv och då kommer jag ofta fram till mina egna svar. Så ett hett tips är att hitta personer som du vågar öppna upp dig för. I Sverige finns det väldigt många som mår dåligt och om man öppnar upp sig känner många igen sig, vilket i sin tur kan hjälpa andra. Så om inte för dig själv, gör det för en vän!

Hur har det hjälpt dig att prata om hur du mår?

Det har helt enkelt gett mig en klarare bild av min psykiska hälsa. Det blir en reflektion och ofta en uppenbarelse när man pratar om det. Det finns en anledning till att man löser matteproblem genom att ha det framför sig med en penna och papper. Det är exakt samma sak med tankarna i ditt huvud, det blir mer effektivt med hjälpmedel t ex att prata om det.

Varför skulle du rekommendera BlueCall?

Härom veckan satt jag och funderade vilken fantastisk tjänst det är, det är alltid tillgängligt och det är så mycket billigare än att gå till en psykolog.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.