Fredagsintervju med Sebastian Hermelin

Sebastian Hermelin är medgrundare på WarOnCancer.com – en global community som ämnar förena och stärka patienter, närstående samt överlevare i kampen mot cancer.

Vad gör du när du inte känner dig på topp?

Jag försöker göra något som är värdefullt långsiktigt som att erbjuda min hjälp eller idrotta.

Vilka är dina bästa tips till att må bättre?

För att förändra min situation till att må lite bättre i vardagen försöker jag tänka positivt. Det låter som en klyscha men jag tror att vi idag utsätts för så mycket information om och av andra som har det bra (och dåligt) att man ibland inte har förmåga att sätta sin egen situation i perspektiv. Mycket handlar om mind-set.

Varför är det viktigt att prata om hur man mår?

Ibland kan man inte styra över hur man mår, men om man pratar öppet om sina känslor kan man få stöd av andra att hantera dem. Det viktiga tror jag ligger i att just hantera känslor, inte nödvändigtvis förändra dem.

Har du några erfarenheter?

Jag har turen och förmågan att se saker ur ett positivt perspektiv för jag lyckas oftast föreställa mig hur ett värre scenario hade kunnat se ut. Det gör att jag snabbt kan omvärdera min nuvarande situation och se det positiva.

Hur har det hjälpt dig?

Vad gäller förändringsarbete med mig själv har det handlat om att kliva ur min comfort zone. Att göra något som är nytt och i många fall lite obekvämt resulterar ofta i helt nya erfarenheter. Erfarenheter som inte bara stärker dig som person men som också i många fall gör att du får en känsla av att ha åstadkommit något.

Varför skulle du rekommendera BlueCall?

Jag tror BlueCall är en tjänst som banar väg för ett öppnare samhälle där det tillåts att prata om känslor – något som gör det lättare för människor att leva, inte bara överleva.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.