Legrand Care vill lägga större fokus på mental hälsa

Legrand Care är en av Europas ledande tillverkare av system och produkter för vård och omsorg. Produkterna, som till stor del består av trygghetslarm och larmsystem för särskilt boende, säljs genom lokala återförsäljare eller dotterbolag över hela världen. Ett av målen för Legrand är att kunna erbjuda marknaden tillförlitliga produkter som ger användaren maximal känsla av komfort och trygghet. Ett annat mål är att se till att samtliga medarbetare inom företaget trivs och mår bra, både arbetsmiljömässigt och mentalt.

Berätta lite mer om Legrand Care och hur ni ser på frågor gällande mental hälsa?

Legrand Care utvecklar och marknadsför produkter som ökar tryggheten och välbefinnandet för äldre i vardagen. Det känns därför naturligt att arbeta med dessa frågor även för våra medarbetare. För oss är det viktigt att ge de absolut bästa förutsättningarna för att våra medarbetare ska må så bra som möjligt oavsett om det handlar om trivsel, fysisk eller psykisk hälsa.

Ulrik Lundberg, Business Unit Manager R&D, M.Sc.
Sofia Bivrén, Finance, HR & QEHS Manager Sweden

Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på dessa frågor och samarbeta med BlueCall?

Vi har historiskt alltid värderat trivsel och andra arbetsmiljöfrågor högt, med fokus på ordning och reda, friskvårdsaktiviteter och hälsokontroller. Vi har däremot tidigare inte fokuserat så mycket på de mentala frågorna. Genom samarbetet med Bluecall ger vi nu medarbetarna även tillgång till detta och visar samtidigt att det är en del av livet att inte alltid vara på topp. Vi tror på att det är viktigt att arbeta öppet och proaktivt även med dessa frågor.

Ulrik Lundberg, Business Unit Manager R&D, M.Sc.
Sofia Bivrén, Finance, HR & QEHS Manager Sweden

Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående?

Egentligen inte. Däremot ställer dagens samhälle och de nya arbetssätt vi använder nya krav på individen. Efter pandemin arbetar många hemifrån vilket kan ha både positiva och negativa effekter. Positivt eftersom man kan planera sitt liv enklare och därmed ofta minska stress, men det kan även innebära en även risk för ensamhet, mentala utmaningar och svårighet med gränsdragningen arbetstid kontra fritid. Vi tror därför på en medelväg där medarbetarna uppmuntras till att arbeta på kontoret åtminstone ett par dagar i veckan.

Ulrik Lundberg, Business Unit Manager R&D, M.Sc.
Sofia Bivrén, Finance, HR & QEHS Manager Sweden

Varför väljer ni BlueCall?

Vi tror på att det måste vara enkelt att etablera den första kontakten med en samtalspartner. Att det går enkelt och snabbt att få kontakt, i kombination med att tjänsten är anonym, gör att Bluecalls lösning passar perfekt för oss. För vissa passar kanske artiklar och online-träning bättre vilket också erbjuds. Alla medarbetare har dessutom deltagit i de seminarier vi haft, vilket gör att vi når ännu fler med Bluecalls erbjudande.

Ulrik Lundberg, Business Unit Manager R&D, M.Sc.
Sofia Bivrén, Finance, HR & QEHS Manager Sweden

Vi är glada över att ha inlett vårt samarbete med Legrand Care och ser fram emot att vara med och skapa positiva möjligheter och förändringar kopplat till mental hälsa.

Gratis handbok om att öka motivationen i ditt team!

BlueCall erbjuder nu vår handbok ”Att skapa motiverade medarbetare” helt kostnadsfritt! Handboken är full av tips från vår psykologiavdelning på hur du som chef coachar, motiverar och inspirerar medarbetare.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.