Mediakonsulterna har sett en positiv utveckling av välmåendet på arbetsplatsen

Företaget Mediakonsulterna har inriktat sig på digital marknadsföring och lägger stor vikt vid att ta hand om sina medarbetares hälsa, både på och utanför arbetsplatsen. Kenny Johansson, som är VD för företaget, berättar om deras arbete och fokus kring hälsa. Ett viktigt verktyg i deras arbete för att främja den mentala hälsan är BlueCall.

Berätta lite mer om Mediakonsulterna och hur ni ser på frågor gällande mental hälsa?

Mediakonsulterna hjälper andra företag att växa genom digital marknadsföring. Vi tror på kunskap och personligt engagemang som våra starkaste konkurrensfördelar. För oss är det viktigt att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet, för att kunna växa och utvecklas både personligt och professionellt. Vi ser balans i livet som en förutsättning för detta, både mellan jobb och fritid samt mellan vila och prestation.

Kenny Johansson, VD och medgrundare Mediakonsulterna

Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på dessa frågor och samarbeta med BlueCall?

För oss har BlueCall varit ett fantastiskt bra verktyg och en viktig del i våra insatser för att ge våra medarbetare förutsättningar att underhålla och träna den mentala hälsan. Utifrån våra hälsoundersökningar ser vi att BlueCalls kombination av pulsmätningar, träningar och samtalsstöd är en passande partner för bättre mental hälsa på Mediakonsulterna. Vi har sett en positiv utveckling av välmåendet på arbetsplatsen sedan vi började samarbeta med BlueCall.

Kenny Johansson, VD och medgrundare Mediakonsulterna

Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående?

I vår bransch är förändringstakten hög och våra medarbetare ställs dagligen inför nya situationer som i sin tur ökar stressnivån och tvingar hen att kliva ur comfort zone. Vi arbetar dagligen mot deadlines och med höga krav på kvalitet i vår leverans mot kund. Det här i kombination med krav på ständig utveckling ställer såklart höga krav på medarbetaren och då krävs verktyg för att prioritera och hitta balans i arbetet.

Kenny Johansson, VD och medgrundare Mediakonsulterna

Varför väljer ni BlueCall?

Den här ständiga förändringsresan är ett konstant test för den mentala hälsan varför vi ser BlueCalls lösning med en kombination av dagliga pulsmätningar och korta så väl som längre artiklar och träningar är en perfekt lösning för att möta de utmaningar våra medarbetare står inför. Möjligheten att dessutom få stöd via samtal med terapeut som matchas utefter varje enskild individs utmaningar ser vi som ett fantastiskt komplement till övriga stödfunktioner.

Kenny Johansson, VD och medgrundare Mediakonsulterna

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om BlueCall och vikten av att jobba proaktivt med psykisk hälsa är du välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss och få hjälp med att:

✨ Jobba mer proaktivt med medarbetarnas välmående.
✨ Ge bättre och tidigare mentalt stöd till medarbetarna.
✨ Få medarbetarna att känna att man verkligen bryr sig om dem.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.