Mörkret och kylan är här. Oroa dig inte – vi har tips för att klara tröttheten.

Vi fick nyss en extra timme sömn som plåster på såren för det ruggiga novembermörkret. Winter is coming. Men frukta inte! BlueCall finns här för att hjälpa dig.

Vi har samlat våra absolut 5 bästa knep för att du ska klara tröttheten i vinter.

#1 Lägg dig tidigare

Det är svårt. Men det funkar. Att få 20 minuter längre sömn per natt kan göra stor skillnad.

#2 Ljusexponering

Dra upp persiennerna och bjud in dagsljuset. Gå ut en timme mitt på dagen. Du behöver all D-vitamin du kan få!

#3 Undvik teknik före läggdags

Varva ner är viktigt för att sova bra. Lägg undan mobilen och alla dina andra tekniska prylar minst en halvtimme före läggdags. Byt lysande skärmar mot en bok innan du släcker lampan.

#4 Ge din kropp bra bränsle

För att öka din energi och få jämnare humör är det viktigt att du äter rätt saker. Undvik sockerbovarna och ät istället mer frukt och grönt. Om du vill boosta kroppen lite extra kan du ta vitamin C-tillskott för att öka ditt immunförsvar.

#5 Skippa vintervilan

På vintern är det viktigt att hålla kroppen igång för att hålla upp energinivån. Planera in veckans träningspass redan på söndagen för att skapa rutiner.

Rutiner är inte alltid lätta att hålla, även om du innerst inne vet att de är bra för dig. När motivationen sviktar är det viktigt att få pepp och stöd. Då kan du prata med ett Proffs på BlueCall. Tillsammans sätter ni upp en skräddarsydd handlingsplan för hur du kan skapa bättre vardagsrutiner för att du ska bli piggare och skapa långsiktig positiv förändring.

Vi hejar på dig!

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.