Mpya Sci & Tech förespråkar balans i livet

Mpya Sci & Tech är ett specialiserat konsult- och rekryteringsbolag med människan i fokus. De värdesätter lärandet och tror att nytänkande, nya idéer och kunskap är vägen framåt för att lyckas som företag. Samtidigt vill de se sina medarbetare leva och tror på en god balans mellan yrkesliv och privatliv. Tillsammans med BlueCall sätter de det mentala välmåendet på agendan och arbetar proaktivt för att fler medarbetare ska få ut så mycket som möjligt av livet, både på och utanför arbetet.

Berätta lite mer om Mpya Sci & Tech och hur ni ser på frågor gällande mental hälsa?

”Mpya Sci & Tech är ett specialiserat konsult- och rekryteringsbolag med människan i fokus. För oss är människan alltid det viktigaste och välmående hos våra medarbetare är en väldigt central del i allt vi gör. Vi har sedan start för tre år sedan haft fokus på hälsa, då främst fysisk hälsa genom att tex erbjuda våra medarbetare årlig hälsoundersökning och digital träning under pandemin. Det kändes naturligt att addera ett verktyg som fokuserar på mental hälsa och som hjälper oss i vardagen, både i jobbet och i privatlivet.” 

Cecilia Karlsson, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech

Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på dessa frågor och samarbeta med BlueCall?

”Det viktigaste Mpya Sci & Tech har, är våra medarbetare. Det är självklart för oss, som företag, att vi fokuserar och gör det vi kan för att alla ska må bra.  Vi jobbar för ett hållbart arbetsliv och i det kommer strävan mot balans mellan återhämtning och jobb som en avgörande del. Genom att erbjuda verktyg som ger stöd i utmaningar inom tex. stress, återhämtning, motivation och självledarskap skapar vi en trygg och stöttande miljö för våra medarbetare. Vi vill också sänka trösklarna för att få stöttning i dessa frågor då vi vet att man inte alltid vill vara öppen med livets utmaningar. Här ser vi att BlueCall hjälper till då det är anonymt och framför allt med proaktivt fokus.” 

Cecilia Karlsson, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech

Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående?

”Hos oss är alla specialister inom sitt område och är ofta på externa konsultuppdrag hos våra kunder. Det innebär ambitiösa, högpresterande individer som ofta jobbar mot tighta deadlines. Det kan innebära att tid för återhämtning blir begränsad då stress och arbetsbelastning emellanåt är intensiv. Många befinner sig inte bara mitt i karriären, utan också mitt i livet med barn, familj och fritidsintressen. Här är det som alltid viktigt att ha en tät och öppen dialog med sina kollegor på uppdrag kring just återhämtning, stress och livspusslet.”

Cecilia Karlsson, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech

Varför väljer ni BlueCall?

”Bluecall känns som en framåtlutad och kunnig samarbetspartner som tydligt fokuserar på mental hälsa. Vi sökte ett komplement till vår företagshälsovård, en aktör som är digital, proaktiv och anonym, där checkade BlueCall in på alla boxar. Bluecall erbjuder förutom samtal och coaching även utbildningar och lärande moduler i sin app. Med sin enkelhet, tillgänglighet och professionella framtoning, känns BlueCall känns som en långsiktig partner, vilket också tilltalar oss på Mpya Sci & Tech.”

Cecilia Karlsson, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech

Gratis handbok om att öka motivationen i ditt team!

BlueCall erbjuder nu vår handbok ”Att skapa motiverade medarbetare” helt kostnadsfritt! Handboken är full av tips från vår psykologiavdelning på hur du som chef coachar, motiverar och inspirerar medarbetare.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.