Nyheter och inspiration

Läs senaste nytt från oss och våra kunder samt få tips och råd för att hitta balansen i din vardag.

Läs artikeln: Care of Carl cares – investerar i verktyg för medarbetarnas mentala hälsa

Care of Carl cares – investerar i verktyg för medarbetarnas mentala hälsa

Care of Carl är webbutiken för herrmode där omsorg, care, är ledordet som genomsyrar allt från tillverkning och kundkontakter till ledarskap och medarbetarskap. Personalen är den viktigaste tillgången för Care of Carl som nu samarbetar med BlueCall för att ge medarbetarna och cheferna stöd i vardagen, särskilt nu under krisen som för många inneburit långvarigt hemarbete.

Läs artikeln: Pophouse Entertainment Group tar ansvar som arbetsgivare: ger medarbetarna stöd via BlueCall

Pophouse Entertainment Group tar ansvar som arbetsgivare: ger medarbetarna stöd via BlueCall

Pophouse Entertainment Group, företaget med starka varumärken som ABBA The Museum, Cirkus, Hasselbacken och Space, inleder nu ett samarbete med BlueCall. Johanna Nordin, HR Business Partner på Pophouse Entertainment Group berättar att målet är att arbeta systematiskt och holistiskt med den mentala hälsan, för att skapa goda förutsättningar för att alla medarbetare ska ha en hållbar balans mellan arbete och privatliv.

Läs artikeln: Borg Owilli ger medarbetarna verktyg för att hantera byråbranschens utmaningar

Borg Owilli ger medarbetarna verktyg för att hantera byråbranschens utmaningar

Borg Owilli, den snabbväxande contentbyrån som år 2020 mottog Dagens Industris prestigefulla entreprenörsutmärkelse Di Gasell, inleder nu ett samarbete med BlueCall. Julia Goossens, HR partner på Borg Owilli, menar att medarbetarna är bolagets prioritet och genom att ge dem verktyg för att bli den bästa versionen av sig själva kommer de också ha energin och viljan att prestera på topp.

Läs artikeln: Caroline Olofsson är en av våra fantastiska terapeuter!

Caroline Olofsson är en av våra fantastiska terapeuter!

Caroline Olofsson är socionom och terapeut på BlueCall. Hon har en bakgrund inom socialpsykiatrin och jobbar nu som skolkurator. Caroline är särskilt kunnig inom utmattningssyndrom och hur tankar, känslor och beteende hänger ihop och påverkar oss. Hos BlueCall hjälper hon användare att blir trygga i sig själva och att hitta en väg framåt. I den här intervjun berättar Caroline om sitt arbete på BlueCall och ger sina bästa tips på hur vi tar oss igenom pandemin och resten av den mörka vintern.

Läs artikeln: SSP offer support for their employees through BlueCall!

SSP offer support for their employees through BlueCall!

SSP is a global leading operator of food and beverage outlets in travel locations. Their employees work in stressful environments serving thousands of customers every day. HR Directors Pia Axelsson and Anne Immonen state that employee well-being is their number one goal. They have initiated a collaboration with BlueCall, to offer their employees support and tools to prevent mental health issues, both work- and private related.

Läs artikeln: Academic Work: Det är en självklarhet att erbjuda medarbetarna proaktivt stöd

Academic Work: Det är en självklarhet att erbjuda medarbetarna proaktivt stöd

Academic work, home of the young professionals, är Nordens största bemanningsföretag för akademiker och studenter. Bolaget har ett tydligt fokus på medarbetarna som den viktigaste tillgången och de jobbar aktivt med medarbetarengagemang. Academic Work och BlueCall har samarbetat i snart två år och det förebyggande arbetet mot psykisk ohälsa har visat goda resultat. Medarbetarna uppger att verktygen de fått har hjälpt dem att hantera utmaningar och svårigheter.

Läs artikeln: Lär känna en av våra fantastiska terapeuter: Helena Haugen! 

Lär känna en av våra fantastiska terapeuter: Helena Haugen! 

Helena Haugen är socionom med vidareutbildning inom familjeterapi och har under större delen av sitt yrkesverksamma liv utrett familjer eller individers behov av stöd samt gett hjälp och stöd. Helena coachar BlueCalls användare till att öka välmående och tillfredsställelse i livet. I den här intervjun berättar Helena om varför hon jobbar på BlueCall, vikten av att förebygga psykisk ohälsa, och tipsar om hur vi tar oss igenom pandemin och vintermörkret.

Läs artikeln: Lush och BlueCall tacklar branschutmaning: ökande psykisk ohälsa

Lush och BlueCall tacklar branschutmaning: ökande psykisk ohälsa

Lush, kosmetikkedjan med tydliga värderingar om hållbarhet, öppenhet och glada medarbetare har inlett ett samarbete tillsammans med BlueCall! I en bransch med många unga medarbetare och i ett samhälle med stort fokus på ideal och sociala medier ser Lush det som en självklarhet att erbjuda sina medarbetare stöd och verktyg för att uppnå balans i livet.

Läs artikeln: Öka medarbetarnas motivation och välmående under julhandeln

Öka medarbetarnas motivation och välmående under julhandeln

Stress är den främsta anledningen till sjukskrivning i Sverige idag. Under de senaste tio åren har antalet sjukskrivningar nästan fördubblats och två av fem medarbetare i detaljhandeln har upplevt eller upplever stress på jobbet. I och med coronapandemin förvärrades även förutsättningarna inför årets julhandel, när påfrestningar på butikspersonal och anställda redan når nivåer utöver det vanliga.

Läs artikeln: Medarbetarnas välmående i fokus hos Recommended by

Medarbetarnas välmående i fokus hos Recommended by

Recommended by startades med visionen om att vara ett konsultbolag som sätter människan i fokus och drivs av viljan att utmana och förändra den traditionella synen på organisation och HR. Samarbetet mellan BlueCall och Recommended by är ett av deras många initiativ för att följa sin vision och prioritera medarbetarnas välmående. Karin Pihl, HR konsult på Recommended by, berättar här varför detta är viktigt för dem.

Läs artikeln: För en smidig övergång från solstolen till kontorsstolen

För en smidig övergång från solstolen till kontorsstolen

Att känna sig stressad över att återgå till jobbet efter en härlig sommarsemester är helt naturligt! Faktum är att det är ett tecken på att man lyckats väldigt bra med att varva ner under semestern. I månadens nyhetsbrev delar vi tips för en smidig återgång till jobbet efter en återhämtande semester, oavsett om det är till kontoret eller från distans. 

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.