Nyheter och inspiration

Läs senaste nytt från oss och våra kunder samt få tips och råd för att hitta balansen i din vardag.

Läs artikeln: DHL Express ser förebyggande arbete som en grundläggande förutsättning för välmående medarbetare

DHL Express ser förebyggande arbete som en grundläggande förutsättning för välmående medarbetare

DHL är ett världsledande logistikföretag med över 550 000 anställda i över 220 länder. De värderar sina medarbetare som sin viktigaste tillgång och ser det därför som en självklarhet att investera i medarbetarnas välmående, bland annat genom sitt samarbete med BlueCall som inleddes 2021.

Läs artikeln: WSP vill uppmuntra sina medarbetare att ta hjälp i tidigt skede genom sitt samarbete med BlueCall

WSP vill uppmuntra sina medarbetare att ta hjälp i tidigt skede genom sitt samarbete med BlueCall

WSP värderar sina medarbetare som sin viktigaste tillgång och ser det därför som en självklarhet att investera i medarbetarnas välmående, bland annat genom ett nytt samarbete med BlueCall som inleddes hösten 2023. I en intervju med deras VD Henrik Allansson berättar han om bolagets syn på mental hälsa och deras samarbete med BlueCall.

Läs artikeln: Mediakonsulterna har sett en positiv utveckling av välmåendet på arbetsplatsen

Mediakonsulterna har sett en positiv utveckling av välmåendet på arbetsplatsen

Företaget Mediakonsulterna har inriktat sig på digital marknadsföring och lägger stor vikt vid att ta hand om sina medarbetares hälsa, både på och utanför arbetsplatsen. Kenny Johansson, som är VD för företaget, berättar om deras arbete och fokus kring hälsa. Ett viktigt verktyg i deras arbete för att främja den mentala hälsan är BlueCall.

Läs artikeln: Legrand Care vill lägga större fokus på mental hälsa

Legrand Care vill lägga större fokus på mental hälsa

Legrand Care är en av Europas ledande tillverkare av system och produkter för vård och omsorg. Produkterna, som till stor del består av trygghetslarm och larmsystem för särskilt boende, säljs genom lokala återförsäljare eller dotterbolag över hela världen. För Legrand är medarbetarnas välmående en naturlig prioritet och nu vill de även lägga större fokus på det mentala välmåendet.

Läs artikeln: Hur mår ditt team?

Hur mår ditt team?

De senaste åren har det varit viktigare än någonsin att kunna identifiera psykisk ohälsa bland medarbetare och ge dem det stöd de behöver. En ökad grad av oro och ovisshet i världen, ekonomisk stress och osäkerhet, högt tempo och nya sätt att arbeta på bidrar till att stressnivåerna kan öka hos många individer.

Läs artikeln: Terapeutens tips till dig som chef eller HR

Terapeutens tips till dig som chef eller HR

Forskning visar att det är viktigt att arbeta förebyggande med psykisk hälsa, för att undvika långvariga problem såsom utmattning och depression. Under krisartade situationer blir det än viktigare, eftersom det är något utöver det vanliga som påfrestar det mentala välmåendet. Kristina Helgstrand, terapeut på BlueCall, berättar mer om hur hon arbetar med medarbetare kring stress och oro just nu.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.