Örebrobyrån Gul PR i samarbete med hälsobolaget BlueCall

Örebrobaserade byrån Gul PR ingår nu i samarbete med hälso-startupen BlueCall. I och med samarbetet har alla medarbetare tillgång till anonyma samtal med erfarna terapeuter över chatt och telefon via BlueCalls app. Samtalen är för såväl privata som jobbrelaterade situationer för att bibehålla och öka välmåendet.

— Under första tiden på Gul PR var det ett enmansföretag, men vi har under det senaste året kunnat expandera och gå från en till flera, såväl heltids som timanställda. Som snabbväxande företag är arbetsmiljön otroligt viktig. Det är så lätt att det prioriteras ner, men vi vet att vi är varandras viktigaste verktyg och att alla mår bättre om vi kan hjälpa varandra. Och det gäller inte bara i det dagliga arbetet. Att ha ett smart och förebyggande verktyg som BlueCall, som också kan hjälpa till när livet är jobbigt känns otroligt viktigt och bra, säger Vilhelm Hanzén, VD på Gul PR.

Psykisk ohälsa är ett växande problem i många branscher och skam- och skuldkänslor kan hindra medarbetare från att söka den hjälp som faktiskt behövs. Därför är samtal via BlueCall helt anonyma och ingen annan på företaget vet om att samtalet skett. Eftersom tjänsten är anonym sänks trösklarna för att medarbetare ska våga söka stöd i just sin situation, som kan handla om allt från stress, relationer, självkänsla och självförtroende, sömn eller liknande.

— Många tror att det bara är personer som mår väldigt dåligt som går och pratar med någon. Det är en myt som vi på BlueCall vill slå hål på. Våra användare kommer till oss för att de vill förändra något i sin situation. Ofta har de identifierat komponenter, känslor eller tankar som skulle kunna utvecklas, kanske bli mer positiva eller på annat sätt förändras till det bättre, säger  Caroline Rödén, VD på BlueCall.

Samtalsterapeuterna på BlueCall är exklusivt utvalda för att användarna ska känna sig helt trygga. Alla har en examen som psykolog, socionom, psykoterapeut eller steg-1 i psykoterapi samt läkare, och de har även genomgått en gedigen internutbildning. Alla har lång erfarenhet av att ha terapeutiska samtal.

Gul PR är en PR- och kommunikationsbyrå som arbetar efter devisen ”resultat är viktigare än fina fackord”. Bland kunderna finns en av Europas största bussbolag Flixbus, men också prisbelönade företag såsom Wolt, Workaround och FundedByMe. De jobbar också med flera av Sveriges främsta bokförlag.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.