Pophouse jobbar enligt devisen: ”it is ok, not to be ok”

Pophouse är företaget som förvärvar och utvecklar underhållningsvarumärken inom bland annat musik, podcast och spel. Tidigare i år påbörjades även en ambitiös satsning på musikkataloginvesteringar där företaget idag innehar rättigheterna till Swedish House Mafia och Avicii. Dessutom är Pophouse co-producers av ABBA Voyage i London, ägare av Perfect Day Media, ABBA The Museeum, nyligen invigna Avicii Experience och det digitala kulturcentret SPACE i Stockholm. Utöver att organisationen tar ansvar inom en rad olika samhällsviktiga områden, bryr de sig även om sina anställdas mentala välmående och har en holistisk inställning till hållbarhet.

Helena Sjöberg, CHRO Pophouse, berättar att målet är att bryta stigmat kring psykisk ohälsa inom organisationen där BlueCall är ett viktigt verktyg för att främja den mentala hälsan. 

Berätta lite mer om Pophouse och hur ni ser på frågor gällande mental hälsa? 

Pophouse verkar på en snabbrörlig och global arena vilket innebär ett högt tempo, alltid. Det gör att vi behöver skapa relevanta och preventiva lösningar för individer och team hos oss, för att säkerställa att alla mår bra och orkar med.

Helena Sjöberg, CHRO Pophouse

Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på dessa frågor? 

Vi vill erbjuda en utvecklande och rolig arbetsplats – en arbetsplats som också tar ansvar när livet är tufft, oavsett om problemen är av privat eller arbetsmässig karaktär. Därför känns det viktigt för oss att faktiskt erbjuda stöd och inte bara säga att vi bryr oss om våra medarbetares hållbarhet.

Helena Sjöberg, CHRO Pophouse

Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående? 

En kombination av högt tempo, verksamheter som är igång dygnet runt alla dagar i veckan, samt en hög grad av passion hos våra medarbetare – gör att vi behöver arbeta systematiskt och med professionella aktörer kring dessa frågor. Det är en av anledningarna till att vi valde att samarbeta med just BlueCall.

Helena Sjöberg, CHRO Pophouse

Varför väljer ni BlueCall? 

Vi tror att vi, med rätt typ av ledarskap och god kommunikation internt, ska kunna bryta stigmat kring psykisk ohälsa inom vår organisation. Detta kan vi göra med hjälp av Bluecall, som både stöttar och utbildar i dessa frågor. Det känns viktigt att kunna erbjuda bra hjälp och på så vis vara en arbetsplats som tar ansvar över sina medarbetare, oavsett var de står i livet.

Helena Sjöberg, CHRO Pophouse

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.