Prestationsångest

Prestationsångest är en känsla av stark oro och rädsla för att misslyckas eller att inte leva upp till sina egna eller andras förväntningar.

Vill du lära dig hantera din prestationsångest?

Prestationsångest är en känsla av stark oro och rädsla för att misslyckas eller att inte leva upp till sina egna eller andras förväntningar. Det kan ske i situationer där du t.ex. ska skriva en tenta, hålla en presentation eller anordna en fest. Alla människor upplever ångest ibland och det är kroppens sätt att reagera på fara, som ett varningssystem om vi behöver fly från något som är farligt. Men ångesten du upplever när du har prestationsångest är inte farlig även om det kan kännas så. Det är därför du kanske vill fly från situationen, för att du är rädd att det ska påverka ditt personliga värde. Det finns olika sätt att hantera ångest på, det gäller att hitta ett sätt som passar just dig.

Hur vet jag om jag har ångest?

  • Hjärtklappning och/eller yrsel
  • Tryck över bröstet och svårt att andas
  • Magont

Hur kan BlueCall hjälpa mig?

BlueCalls specialutbildade samtalsterapeuter ger dig konkreta verktyg för hur du kan hantera din prestationsångest. Att veta hur du ska göra för att hantera din prestationsångest är inte alltid så enkelt. Därför hjälper samtalsterapeuten dig att sätta upp en långsiktig plan och ger dig verktyg så du kan minska känsla av ångest och återfå kontroll och lugn.

Om du däremot upplever att prestationsångesten tar över och pågår i en längre period där den blir ett hinder för dig i vardagen kan du behöva vård och behandling. BlueCall erbjuder ingen vård och behandling och vi får därför be dig att kontakta din närmaste vårdcentral för att få den hjälp du behöver.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.