FTI: ”Proaktivitet kring mental hälsa är en win-win-win-situation”

Hållbarhet är nyckelordet hos FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, vilket även återspeglas i hur de månar om sina medarbetare. För Heli Engel, HR chef på FTI, är det en självklarhet att stötta medarbetarna i att ha ett hållbart arbetsliv. Därför har de nu inlett ett samarbete med BlueCall. 

“På FTI uppmuntrar och underlättar vi fysisk aktivitet, men en minst lika viktig del är att också ta hand om det mentala måendet – oavsett om utmaningarna är arbets- eller privatrelaterade. När medarbetare mår bra och är i balans är det enklare att känna motivation och prestera på livets alla områden.”

Heli Engel, HR chef på FTI

I och med samarbetet med BlueCall vill FTI göra det enklare för medarbetare att jobba proaktivt med sin mental hälsa, och att få stöd när de upplever mental ohälsa, som exempelvis stress. 

“Genom vårt samarbete med BlueCall hoppas vi kunna sänka tröskeln för att be om hjälp i tid och få syn på varför man mår som man gör. Vi ser det därför som en stor fördel att tjänsten är så lättillgänglig – hjälpen finns i mobilen. Dessutom får medarbetarna tillgång till expertstöd inom ett flertal olika områden.”

Heli Engel, HR chef på FTI

Caroline Rödén, VD på BlueCall, välkomnar varmt FTI till BlueCall. 

“Vi ser en positiv trend där fler företag inser vikten av att jobba proaktivt med mentalt välmående och erbjuda stöd till sina medarbetare i förebyggande syfte. Det är avgörande för att ha en hållbar verksamhet, och är även ett sätt att som arbetsgivare få medarbetarna att känna att man bryr sig om dem.” 

Caroline Rödén, VD på BlueCall,

Heli Engel avslutar med en uppmaning till andra företag:

”Hållbarhet är viktigt för oss i alla led, inte minst när det kommer till våra medarbetare och deras välmående. När vi mår bra som människor får det positiva effekter inte bara för individen utan även för företag och för samhället. Det är en win-win-win situation som vi ser det och vi hoppas inspirera fler att jobba aktivt med ett hållbart arbetsliv.”

Heli Engel, HR chef på FTI

Du är 3 steg ifrån att börja jobba proaktivt med mental hälsa

1. Boka ett möte med oss

Du bokar ett möte med vår representant på BlueCall. Under mötet hjälps vi åt att ta reda på hur vi kan hjälpa dig och dina medarbetare till bättre mentalt välmående.

2. Vi matchar dina behov

Vår representant återkommer med ett skräddarsytt förslag som matchar era behov samt ett prisförslag anpassat till er verksamhet.

3. Anonym kommunikation

Dina medarbetare kan via vår app prata anonymt med professionella terapeuter, samt få tillgång till digitala verktyg, som vår populära resilience träning!

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om BlueCall och vikten av att jobba proaktivt med psykisk hälsa är du välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss och få hjälp med att:

✨ Jobba mer proaktivt med medarbetarnas välmående.
✨ Ge bättre och tidigare mentalt stöd till medarbetarna.
✨ Få medarbetarna att känna att man verkligen bryr sig om dem.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.