Samsung Electronics Nordic sätter medarbetarnas välmående på agendan

Samsung Electronics Nordic vill säkerställa att medarbetarnas välmående är på agendan dagligen. Genom samarbetet med BlueCall kan de nu lättare fånga upp hur medarbetare mår och driva företaget framåt. Helena Fidan, HR Direktör på Samsung Electronics Nordics berättar här om deras arbete och fokus inom hälsa där BlueCall är ett viktigt verktyg för att främja den mentala hälsan. 

Vad har ni för mål när det kommer till era medarbetares psykiska hälsa och mentala välbefinnande?

“Vi tror starkt på att ett företag är dess medarbetare och vårt mål är att tillhandahålla moderna och flexibla arbetssätt och stödverktyg för att säkerställa att våra medarbetare mår så bra som möjligt. Vi anordnar exempelvis interna stegtävlingar där vi peppar varandra till att vara mer fysiskt aktiva i vardagen. Vi erbjuder även flera Work-life-balance föreläsningar med BlueCall och arrangerar ”Lunch&Learn”-tillfällen där vi bjuder alla medarbetare på lunch samtidigt som de kan lyssna in på givande föreläsningar. Under dessa tillfällen vill vi sprida förståelse för vilka utmaningar vi, och andra i vår bransch, står inför och givetvis sprida kunskap om diverse olika ämnen. Vi mäter välmående och medarbetarnöjdhet regelbundet genom anonyma undersökningar. Vi har tacksamt nog låga sjuktal som är kopplade till just psykisk ohälsa – och det vill vi självklart fortsätta ha!”

Helena Fidan, HR Direktör Samsung Electronics Nordic.

Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på detta?

“Det är viktigt på så många sätt! Vi ser god psykisk och fysisk hälsa som en förutsättning för att våra medarbetare ska ha möjlighet att nå sin fulla potential och för att de ska kunna utvecklas hos oss. Vi vill ständigt tänja gränserna för vad som är möjligt; vi brukar säga att ”tillsammans kan vi göra det omöjliga” och då är det viktigt att alla mår bra både fysiskt och psykiskt.

Under två års tid har vi blivit utsedda till ”Best Global Employer” av Forbes, och jag är övertygad om att det är passionen hos våra anställda som gör det möjligt. Vi vill givetvis att Samsung ska vara ett självklart val för de som vill arbeta på ett globalt företag som andas tech och innovation; för att upprätthålla det behöver vi vara attraktiva på arbetsmarknaden i alla anseenden och komma ihåg att våra medarbetare är våra starkaste och viktigaste ambassadörer.”

Helena Fidan

Varför BlueCall? 

“Eftersom att vi har medarbetare i hela norden så var det viktigt för oss att hitta en plattform som fungerar även utanför Sverige. Vi satsar mycket på varje individs utveckling genom att erbjuda mentorsprogram, föreläsningar och utbildningar inom bland annat ledarskap och coachning, något som vi menar kompletteras fint av BlueCalls tjänster. Vi anser att terapi och coaching online är ett mycket bra komplement till det flexibla arbetssätt som främst utvecklats under och efter pandemin. Dessutom har BlueCalls samtalsterapeuter lång erfarenhet av samtalsterapi vilket vi verkligen värdesätter.

Helena Fidan

Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående?

“På Samsung är förändring en central och konstant faktor som genomsyrar både utmaningar och möjligheter. Vi är ett innovativt techbolag som brinner för att förändring leder till utvecklingsmöjligheter och eftersom att vi arbetar i en så snabbrörlig bransch så måste vi säkerställa att vi har våra medarbetares välmående på agendan dagligen, till exempel genom att fira framgångar, välkomna misslyckanden och stanna upp för reflektion ibland. Här ser vi att BlueCall kan hjälpa till på flera plan genom att fånga upp hur individen mår – det är ju alla medarbetare som bidrar till företagskulturen och driver företaget framåt! Jag anser att det är viktigare nu än någonsin att vara lyhörd och flexibel som arbetsgivare.

Helena Fidan

Vi på BlueCall är mycket glada över samarbetet med Samsung Electronics Nordic där vi tillsammans jobbar för att proaktivt förbättra den mentala hälsan hos medarbetare och chefer.

Gratis handbok om att öka motivationen i ditt team!

BlueCall erbjuder nu vår handbok ”Att skapa motiverade medarbetare” helt kostnadsfritt! Handboken är full av tips från vår psykologiavdelning på hur du som chef coachar, motiverar och inspirerar medarbetare.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.