STRESS

Att hantera och motverka stress.

Stress på jobbet uppstår ofta när du känner högre krav från chefen eller kollegor än vad du kan hantera. Det kan leda till en långvarig stress som till slut kan bli skadlig. Då är det en bra idé att prata med din chef eller kollegor så ni tillsammans kan kartlägga ditt arbetsbelastning för att hitta en bättre balans.

Vill du minska stress och få tillbaka kontrollen?

Stress är en del av livet och en inbyggd nödvändighet för att prestera bättre och klara plötsliga hot och farliga situationer. Idag är inte hoten samma som de var en gång i tiden när vi människor bodde på savannen, men vår kropp reagerar på samma sätt idag när vi ställs inför en pressad situation. Kanske handlar det om att få ihop schemat i vardagen, att hålla en presentation på jobbet eller att nå ett tufft mål. Att stressa i korta perioder är inte farligt i sig, tvärtom är det något din kropp är rustad till. Det är när du stressar under en lång period och inte får tid för återhämtning som den kan bli skadlig för dig. Skadlig stress kan få stora konsekvenser, såsom utbrändhet.

Hur vet jag om jag borde ta tag i min stress?

  • Sömnsvårigheter
  • Oro, ängslan, ångest
  • Koncentrationssvårigheter
  • Dåligt tålamod och lättirriterad

Hur kan BlueCall hjälpa mig?

En känsla av stress uppkommer oftast när du sätter för höga förväntningar på dig själv som du inte känner att du kan leva upp till. Att ta tag i sin situation och hitta balans när man redan är stressad är inte så enkelt, men väldigt viktigt för att stressen inte ska bli skadlig. BlueCalls specialutbildade samtalsterapeuter ger dig konkreta verktyg för hur du kan hantera din situation. Samtalsterapeuten hjälper dig att sätta upp en långsiktig plan så du kan minska stressen och öka känslan av kontroll.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.