Testa våra fyra enkla tips för hur du blir mer tacksam

Att bli mer tacksam i livet innebär att du också tillåter dig att vara lyckligare, mer nöjd och mer tillfreds med allt som har skett. Men med all stress, besvikelser och ångest omkring dig, är jag säker på att du ställer dig själv frågan: ”Hur kan jag bli mer tacksam i mitt liv?” Oroa dig inte! Vi har fyra tips för att hjälpa dig med just detta. Här är tipsen:

1. Skriv ner hur tacksam du är

Det är värt att skriva en tacksamhetsdagbok. Forskning visar att individer som skriver ner vad de är tacksamma för har en mer optimistisk bild av sina liv. Det räcker att du ägnar 5 minuter varje dag för att skriva ner de saker som du känner dig tacksam för. På så sätt ökar du förutsättningarna för att uppskatta de små sakerna i livet som annars bara passerar.

2. Fira de små sakerna

  • Fira bra väder genom att ta ut en vän och gå en promenad
  • Fira när någon i din närhet lyckas med någon ny uppgift, ge dem en liten present för att fira deras prestation
  • Fira när du klarar av en svår uppgift med att göra något du tycker om

3. Var närvarande

Välj att vara närvarande i nuet, det som även kallas för mindfulness. Det är avgörande för att generera positiva känslor och känna tacksamhet. När du lever med mer medvetenhet märker du allt – även de små sakerna av vardagens skönhet.

4. Somna med tacksamhet

Helst bör du vakna och gå och lägga dig med tacksamhet i ditt sinne. Om du har problem att somna på natten, beror det antagligen på att du fortfarande funderar över dagens stressiga händelser. Istället för att tänka på de saker du behöver göra i morgon, försök att gå in i tacksamhetsläget vid sänggåendet. Tänk på alla de vackra saker som hände dig under dagen.

Vill du ha ytterligare tips på hur du blir mer tacksam eller har du något annat du vill få hjälp med? Vi hjälper dig gärna!

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.