
Vi på BlueCall är glada att presentera vårt nya samarbete med Wallenstam, ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Med en stark övertygelse att om medarbetarna mår bra, så mår bolaget bra, har Wallenstam gjort mental hälsa till en självklar prioritet. Genom denna satsning tar de nu nästa steg för att stärka sitt långsiktiga arbete där prestation och välmående går hand i hand.
HR-chef Sandra Strindeborn berättar om Wallenstams syn på mental hälsa, varför det är en strategisk fråga och hur samarbetet med BlueCall hjälper dem att göra skillnad för medarbetarnas välmående.
Berätta lite om er och hur ni ser på frågor gällande mental hälsa.
Vi är ett fastighetsbolag med cirka 250 medarbetare i Göteborg och Stockholm, och vår vision är att vara det självklara valet för våra hyresgäster inom både bostäder och kommersiella lokaler. Vi tror att välmående är grunden för prestation och att mental hälsa är en viktig del av detta.
Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på dessa frågor och samarbeta med BlueCall?
Vi ser en tydlig koppling mellan välmående och lönsamhet, vilket gör vårt välmånende till en strategisk fråga för oss. Medarbetare som mår bra presterar bra, och det stärker också bolaget. Vi har alltid erbjudit starka förmåner inom fysisk hälsa och ville komplettera med ett alternativ för mental hälsa för att ytterligare stärka vårt erbjudande.
Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående?
Vi upplever inga branschspecifika utmaningar inom mental hälsa, men vi ser samhällsövergripande frågor som stress, livspussel och tuffa livssituationer, till exempel separationer eller sjukdomsbesked. Som bolag har vi möjlighet att bidra till en ökad öppenhet kring mental hälsa och ge våra medarbetare verktyg för att långsiktigt må bra – något som gynnar både individen och samhället.
Varför väljer ni BlueCall?
Vi valde BlueCall efter att ha testat tjänsten och blivit övertygade om dess värde. Det var viktigt för oss att sänka tröskeln för att be om hjälp och säkerställa anonymitet. Att kunna erbjuda samtalsstöd även utanför kontorstid var avgörande – många känner sig tryggast i hemmet eller under en helgpromenad, och då ska inte en mötesrik arbetsdag stå i vägen för att få hjälp.