WSP vill uppmuntra sina medarbetare att ta hjälp i tidigt skede genom sitt samarbete med BlueCall

WSP är ett av världens ledande konsultbolag och rådgivare inom samhällsutveckling. De utvecklar alltifrån hela städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. De har medarbetare i över 40 länder, varav 4000 är anställda i Sverige. De värderar sina medarbetare som sin viktigaste tillgång och ser det därför som en självklarhet att investera i medarbetarnas välmående, bland annat genom ett nytt samarbete med BlueCall som inleddes hösten 2023. I en intervju med deras HR Direktör Henrik Allansson berättar han om bolagets syn på mental hälsa och deras samarbete med BlueCall. 

Berätta lite mer om er och hur ni ser på frågor gällande mental hälsa?

Som konsutbolag är våra medarbetare vår viktigaste tillgång, och som arbetsgivare är det därför en självklarhet att på olika sätt satsa på våra medarbetares välmående – både fysiskt och mentalt. 

Henrik Allansson, HR Direktör på WSP

Varför är det viktigt för er som företag att fokusera på frågor gällande mental hälsa och samarbeta med BlueCall

Vi tror att medarbetare som mår bra är viktigt för att vi som företag ska kunna leverera innovativa och hållbara lösningar som håller till kvalitet i alla led. Samarbetet med Bluecall är ett led i vårt främjande hälsoarbete.

Henrik Allansson, HR Direktör på WSP

Finns det några specifika utmaningar eller möjligheter för just er bransch när det handlar om mentalt välmående?

Vi jobbar i en föränderlig värld och WSP spelar en viktig roll i den utmanande omställning som samhället står inför. Vi behöver därför alla stå stadigt i vårt mentala mående för att lyckas med vårt uppdrag att framtidssäkra världen.

Henrik Allansson, HR Direktör på WSP

Varför väljer ni BlueCall?

BlueCall känns lättillgängligt och enkelt och vi tror att samarbetet kan gynna medarbetare i alla möjliga situationer. Vi upplever att Bluecall ger en proffsig leverans av sin produkt och att produkten i sin digitala form ligger i framkant. Bluecall sänker tröskeln för våra medarbetare att ta hjälp i tidigt skede och känna att vi som arbetsgivare bryr sig om våra medarbetares välmående, både i arbete och privat.

Henrik Allansson, HR Direktör på WSP
Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.