SJÄLVKÄNSLA & SJÄLVFÖRTROENDE

Det är inte alltid lätt att hålla isär begreppen självkänsla och självförtroende.

Vad är skillnaden mellan självkänsla och självförtroende? 

Det är inte alltid lätt att hålla isär begreppen självkänsla och självförtroende. Självkänsla kan beskrivas som din grundinställning till dig själv, vem du är och hur du agerar. Självförtroende kan beskrivas som din tilltro till förmågan att prestera inom olika områden. Låg självkänsla gör dig mer sårbar för nedstämdhet och ångest. Du kan också lättare påverkas av vad andra tycker om dig vilket gör att du ofta vill vara till lags. Medan lågt självförtroende kan öka stress och prestationsångest för att du är rädd att det ska vara ett resultat av ditt egenvärde.  

Hur vet jag om jag behöver förbättra min självkänsla eller mitt självförtroende?

  • Självattackerande med negativa tankar
  • Jämför dig med andra och tycker du är sämre än dem
  • Svårt att ta emot beröm, känner dig aldrig nöjd eller stolt över dig själv

Hur kan BlueCall hjälpa mig?

BlueCalls specialutbildade samtalsterapeuter ger dig konkreta verktyg för hur du antingen kan bygga upp din självkänsla eller ditt självförtroende. Det tar tid men det går att förändra! Samtalsterapeuten sätter upp en långsiktig plan tillsammans med dig och ger dig verktyg så du kan minska de negativa tankarna du har om dig själv. Genom att öka självmedkänslan, det vill säga medkänslan till dig själv, ökar du möjligheten att vara schysst mot dig själv. Genom detta tankesätt får du verktyg för att sätta gränser och våga säga nej till det som får dig att må dåligt och göra saker som du mår bra av.

Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.